Antena Meniu Search
x

Video "Legea mersului pe jos" a fost aprobată. De când vor trebui marile oraşe să încurajeze mişcarea şi să reducă poluarea pe străzi

A fost votată "Legea mersului pe jos". Asta înseamnă inclusiv mai puține locuri de parcare pentru mașinile poluante și zone de taxare specială.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 11.05.2023, 09:06

Vezi și

De la 1 ianuarie 2026 marile oraşe trebuie să creioneze o strategie prin care să convingă locuitorii să meargă mai mult pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun. Se urmăreşte reducere poluării şi aglomeraţiei de pe străzi dar şi dezvolarea transportului public.

O altă noutate este că vor apărea în marile aglomerări urbane zone cu nivel scăzut de emisie, iar în aceste zone ar putea să fie stabilite taxe şi restricţii pentru accesul maşinilor. Mai sunt stabilite, de asemenea, şi ţinte pentru maşinile electrice din parcurile auto ale societăţilor de transport public în comun, mai exact în următorii 10 ani, 30% din aceste vehicule trebuie să fie electrice iar până în 2040, jumătate.

Şcolile, grădiniţele, spitalele trebuie să fie pe o rază de cel mult 300 de metri faţă de o staţie de autobuz, troleibuz, tren, metrou sau tramvai, iar cel puţin 60% din populaţie trebuie să se afle la 500 de metri de o linie de transport public cu o frecvenţă maximă de 20 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Legea mersului pe jos" a fost aprobată. De când vor trebui marile oraşe să încurajeze mişcarea şi să reducă poluarea pe străzi