Antena Meniu Search
x

Video Un urs s-a chinuit să "spargă" o casă din Predeal şi a dat buzna la frigider. I-a plăcut şampania scumpă, dar a ocolit ceapa roşie. Familia cu copii abia plecase

O casă de vacanţă de la Predeal a fost spartă aseară de un urs înfometat. Fiara a trecut printr-o uşă cu geamuri duble şi a întors totul cu susul în jos. Animalul a făcut prăpăd mai ales în bucătărie. Proprietarii şi copiii lor plecaseră din casă cu puţin timp în urmă. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.06.2023, 20:49

Vezi și

"A venit şi a forţat aici geamul, a încercat să intre, a împins, nu a reuşit şi a cătat o altă intrare. Pe partea cealaltă a spart uşa la un balcon", arată proprietarul casei. Ursul a năvălit într-o vilă de vacanţă din staţiunea Predeal, aflată la câteva case distanţă de pădure. În căutare de mâncare, ursul a încercat să intre pe fereastră. Nu a reuşit, dar nici nu a cedat. A dat ocol casei şi a trecut cu totul printr-o uşă de termopan. 

Casă de vacanţă distrusă de urs

"Ursul a intrat în locuinţă exact prin această uşă, aici se văd încă cioburi de sticlă. Şi-a continuat drumul pe la parterul casei, către bucătărie. Pe drum se văd urmele de distrugere. A intrat în bucătărie. Şi primul drum probabil că l-a făcut la frigider", arată Claudiu Loghin, reporter Observator.

Ursul a deschis frigiderul şi a scormonit prin el. A făcut praf o mulţime de sticle, printre care şi şampanie scumpă. A mai găsit nişte ceapă roşie, care, probabil, nu i-a fost pe plac. A continuat să scotocească prin dulapuri. A scos şi a sfâşiat tot ce a găsit: "A deschis uşa de la frigider, s-a alimentat. Pungile de chipsuri. Au umblat şi la condimente"

Pe acelaşi subiect

În cele din urmă, ursul a ieşit prin uşa pe care a distrus-o când a intrat. După o jumătate de oră, localnicii l-au văzut din nou prin zonă. Dezastrul a fost descoperit de un prieten al proprietarului, care a trecut pe acolo să se asigure că totul este în regulă. Fiara dăduse târcoale ieri toată ziua prin zonă. 

Când a aflat ce s-a întâmplat, proprietarul s-a îngrozit. "Putea oricând să intre peste noi, putea oricând să vină peste familia mea, peste copiii mei. După aproximativ 3 ore după ce am plecat, deja ursul era în casă", spune Dr. Felix Popescu, proprietarul casei.

Urşii, tot mai des văzuţi în oraşe

Urşii calcă frecvent proprietăţile oamenilor care îşi construiesc casa lângă pădurea fiarelor. O sălbăticiune a fost filmată astăzi când se urca pe un coteţ cu găini, într-o curte din Braşov. În acelaşi oraş, o femeie care ieşise la plimbare cu câinele s-a speriat de moarte după ce o fiară a urmărit-o pe străzile din centru. Patrupedul a fost primul care a simţit sălbăticiunea. A luat-o la fugă şi şi-a tras stăpâna după el. În ţara noastră trăiesc aproape 8.000 de urşi bruni, în medie, 11 exemplare la fiecare 100 de kilometri pătraţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un urs s-a chinuit să "spargă" o casă din Predeal şi a dat buzna la frigider. I-a plăcut şampania scumpă, dar a ocolit ceapa roşie. Familia cu copii abia plecase