Antena Meniu Search
x

Video "Putea oricând să intre peste noi, peste copiii mei". Un urs a dat atacul într-o casă de vacanță din Predeal. A făcut dezastru la parter, apoi a urcat la etaj, în dormitoare

Ursul a dat, din nou, atacul acum două nopţi într-o casă de vacanţă, din staţiunea Predeal. Sălbăticiunea a spart o uşă dublă, din sticlă, şi a devastat locuinţa, la doar trei ore după plecarea proprietarului. În timp ce autorităţile locale ridică din umeri, proprietarul a rămas cu pagubele.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.06.2023, 08:37

Vezi și

Bărbat: A venit şi a forţat aici geamul, a încercat să intre, a împins, nu a reuşit şi a căutat o altă intrare, pe partea cealaltă a spart uşa la un balcon.

Animalul a dat atacul în urmă cu două nopţi. Ursul a încercat să intre direct în bucătăria vilei, pe un geam. Nu a reuşit şi a căutat o altă cale. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Ursul a intrat în locuinţă exact prin această ușă, aici se văd încă cioburi de sticlă. Şi-a continuat drumul pe la parterul casei, către bucătărie pe drum se văd urmele de distrugere, a intrat în bucătărie. Și primul drum probabil că l-a făcut la frigider. 

Ursul s-a ospătat din frigiderul vilei, a făcut dezastru, apoi a urcat la etaj, în dormitoare

Pe acelaşi subiect

După ce s-a ospătat din frigider şi a lăsat dezastru în urma sa, animalul şi-a continuat nestingherit vizita prin casa de vacanţă. A urcat chiar şi la etaj, acolo unde se aflau dormitoarele.

Bărbat: A încercat să iasă prin altă parte şi a urcat la etaj într-o baie. Acum suntem la parter. Acum suntem la parter, într-o baie, într-un dormitor. S-a întors de acolo şi în final a găsit ieşirea.

Dr Felix Popescu, proprietarul casei: Pur şi simplu am fost, am stat în casa respectivă, am plecat, după aproximativ 3 ore după ce am plecat, deja ursul era în casă. Putea oricând să intre peste noi, putea oricând să vină peste familia mea, peste copiii mei.

La Predeal urșii deja fac parte viaţa oamenilor și autoritățile nu pot pune capăt acestui pericol. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Reprezentanții Primăriei Predeal au refuzat să facă orice comentariu despre situația creată sau despre măsurile dispuse în acest caz. 

La nici 30 de minute după refuzul autorităților locale, ursul s-a întors exact în zona în care a intrat în casă. În prezent, singurele măsuri despre care localnicii și turiștii știu sunt mesajele RoAlert emise de pompierii militari, privind pericolul urșilor din Predeal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Putea oricând să intre peste noi, peste copiii mei". Un urs a dat atacul într-o casă de vacanță din Predeal. A făcut dezastru la parter, apoi a urcat la etaj, în dormitoare