Antena Meniu Search
x

Video "Ia uite băi nene, ursul în spate!" Animalele sălbatice şi-au făcut un obicei din a se plimba prin oraşe. Oamenii sunt îngroziţi să mai iasă din case

Urşii dau atac după atac în mai multe judeţe din ţară şi încep să devină o adevărată problemă naţională. Oamenii sunt terorizaţi, de săptămâni bune, de animalele sălbatice, care nu se sfiesc să alerge în voie pe străzi, chiar în miezul zilei. Localnicilor le este frică să mai iasă din case, iar autorităţile ridică neputincioase din umeri. 

de Cristi Georgescu

la 13.06.2023, 07:55

Vezi și

"Ia uite... băi nene, ursul în spate! Uite că l-a văzut".

Sunt imagini de groază surprinse de o cameră de supraveghere montată în centrul Braşovului. Femeia ieşise cu câinele la plimbare, iar la un moment dat patrupedul a început să se agite. A luat-o la fugă, trăgându-şi stăpâna după el. Şi la o terasă din centrul oraşului, ursul şi-a făcut apariţia.

Urşii şi-au făcut un obicei din a se plimba prin oraşe

Urşii au apărut şi în Predeal, unde mai multe camere au surprins animalele pe străzi. Iar în comuna prahoveană Telega, cinci sălbăticiuni îi terorizează de mai bine două săptămâni pe localnici.

Pe acelaşi subiect

Domnul Cristian are 88 de ani şi este născut aici, în comună, însă niciodată acesta nu a văzut aşa ceva.

Reporter-Cristian Constantin, localnic: Aţi rămas cu paguba acum?

- Cu paguba doamnă, da.

- Vă e frică?

- Păi normal! Dacă vezi un animal mare lângă tine, cum să nu-mi fie frică.

Iar domnul Cristian nu e singurul care a dat nas în nas cu urşii înfometaţi. 

Cristian Cioată: Urşii apar zi de zi în zonă, chiar pe şoseaua nouă au fost. Alergau pe stradă şi chiar i-au văzut foarte mulţi oameni. 

Localnic: - Nu mai putem să ieşim nici din casă afară. Noi suntem bătrâni. 

Primăria Telega  a convocat urgent o comisie de intervenţie, însă nu au reuşit să prindă niciun exemplar până în prezent. 

Costel Brezeanu, primar Telega: E un disconfort  pentru locuitorii comunei. Chiar sunt periculoși. Până se formează echipa de intervenţie, reprezentanţi ai primărie, jandarmi, medicul veterinar şi vânătorii durează o perioadă  de peste o jumătate de oră. Iar de obicei nu-l mai găsim în locaţie respectivă. 

Viorel Mihălcioiu, inspector Şef Garda Forestieră: Este un fenomen pe care specialiştii nu şi-l explică pe de-a-ntregul, probabil este lipsa de hrană. 

Doar în judeţul Prahova efectivul urşilor este de aproape 400 exemplare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Ia uite băi nene, ursul în spate!" Animalele sălbatice şi-au făcut un obicei din a se plimba prin oraşe. Oamenii sunt îngroziţi să mai iasă din case