Antena Meniu Search
x

Video Urșii fac ravagii în satele din Prahova. Localnicii nemulțumiți dau vina pe autorități: "Să nu se întâmple vreodată vreo nenorocire"

Tot mai mulţi urşi îşi fac apariţia în localităţile prahovene. De această dată la Păuleşti, unde localnicii credeau că vor fi ocoliţi de sălbăticiuni. Mai grav este că animalele intră în curţile oamenilor şi fac ravagii. Un bărbat care are o locuinţă la marginea comunei şi-a găsit oile ucise de urşi. Autorităţile au activat celula de criză pentru a putea interveni în caz de urgenţă. 

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 17:56

Vezi și

Localnicii nu a mai văzut până acum urşi pe la ei şi nu ştiu cum au putut ajunge în pădurile din Păuleşti. Unii spun că au fost relocaţi, alţii că au fost goniţi la câmpie din alte părţi. Autorităţile au intrat în alertă.

Tudor Sandu, primar  Păuleşti: "Se constată că într-adevăr chiar avem urs aici la Păuleşti. Nu am crezut dar, într-adevăr, se constată."

Oamenii sunt speriaţi. Un urs a atacat de mai multe ori o stână unde a sfâşiat trei oi. Pentru ca i-a fost frică să se apropie, ciobanul a privit neputiincios cum ursul ii omoară animalele. 

Localnic: "Nu că s-a apropiat, a omorât două, dintr-una a şi mâncat. A plecat. A venit şi a doua seară, şi a treia şi a patra." 

Pe acelaşi subiect

Autoritățile sunt de vină, cred localnicii

Localnicii sunt revoltaţi şi acuză autorităţile că nu iau măsuri. 

Localnic: "Da, nimeni nu îşi asumă nimic. Păi am întrebat şi eu ce pot să fac la mine-n curte câds vine ursul. Aaa, autoapărare...Cum?  Da, dă-i cu toporul în cap."

Primarul crede că şi oamenii au vina lor, pentru că au invadat prea mult habitatul animalelor

Tudor Sandu, primar  Păuleşti: "Doamne fereşte că pe marginea pădurilor s-au mutat fel şi fel de oameni care au copii mici şi să nu se întâmple vreodată vreo nenorocire."

Şi la Câmpina un şofer a filmat un exemplar de urs, care alerga pe strâzile din municipiu. În ultimele zile ISU Prahova a emis mai multe mesaje RO Alert, în care anunţa prezenţa sălbăticiunilor în mai multe localităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Urșii fac ravagii în satele din Prahova. Localnicii nemulțumiți dau vina pe autorități: "Să nu se întâmple vreodată vreo nenorocire"