Antena Meniu Search
x

O ursoaică cu doi pui, rămasă captivă într-un gard de sârmă, eliberată de jandarmi fără a fi rănită (Video)

O ursoaică rămasă captivă într-un gard de sârmă care împrejmuia o pășune, în localitatea Ardan, Bistrița-Năsăud, a fost eliberată de jandarmii chemați la fața locului fără să fie rănită.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.05.2020, 15:20

O ursoaică cu doi pui, rămasă captivă într-un gard de sârmă, eliberată de jandarmi fără a fi rănită Vezi și
  • Ursoaica a fost eliberată din gardul de sârmă de jandarmii din Bistrița Năsăud.
  • Animalul era prins la mijloc și nu putea să scape din strânsoarea sârmei.

Ursoaica era însoțită de doi pui și, pentru siguranța tuturor, jandarmii au izolat zona pentru intervenție.

Având în vedere faptul că animalul era prins la mijloc și nu putea să scape din strânsoarea sârmei, pentru eliberarea sa în cel mai scurt timp, s-a intervenit prin tranchilizare, fără ca animalul să fie rănit.

Medicul veterinar prezent la fața locului a verificat starea sa de sănătate și având în vedere faptul că nu a fost rănit, s-a așteptat ca efectul tranchilizantului să dispară, când au apărut și cei doi pui. 

Pentru ca cei aflați în zonă cu animalele la pășunat să nu fie puși în pericol, autoritățile au așteptat ca ursoaica să își revină, pentru a fi sigure că nu se îndreaptă spre pășune. 

Alături de jandarmi au intervenit în zonă: reprezentantul Fondului de Vânătoare Călimani-Șieu alături de primarul comunei Șieu, un paznic de vânătoare, reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, medicul veterinar din comună, un reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv Garda de Mediu.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O ursoaică cu doi pui, rămasă captivă într-un gard de sârmă, eliberată de jandarmi fără a fi rănită (Video)