Antena Meniu Search
x

Sanctuarul de urși de la Zărnești poate fi vizitat online

Pandemia de Coronavirus a închis toate locurile unde oamenii puteau ieşi pentru relaxare. Unul dintre ele este şi sanctuarul de urşi de la Zărneşti. Acolo animalele trăiesc în pace şi linişte, departe de agitaţie. Dar, această perioadă nu este uşoară nici pentru ele. Şi asta pentru că hrana lor este asigurată doar din donaţii.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 18:17

Vezi și
  • 106 urși trăiesc în libertatea în sanctuar
  • Administratorii au pregătit un tur virtual

Pentru că sanctuarul nu mai poate fi vizitat de ceva vreme, asociaţia care îngrijeşte urşii din Zărneşti, a pus la punct un tur virtual.

Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia "Milioane de prieteni" - O voi prezenta pe Lidia pentru început. Este una dintre primii urşi pe care i-am salvat. Este aici de 15 ani şi se bucură de libertate alături de ceilalţi urşi. Poate asculta păsările sau vântul. Se poate uita spre cer pentru a uita cuşca în care a fost închisă timp de 20 de ani.

În acest moment în sactuar sunt 106 urşi. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt bătrâni, iar o mare parte din viaţa şi-au petrecut-o în arenele de circ sau în cuşti din metal, în care abia dacă aveau loc să se învârtă. Acum ei au la dispoziţie 69 de hectare de pădure de stejar dar şi piscine unde să se bălăcească.

Cristina Lapis, președinte Asociația "Milioane de prieteni" - De exemplu, în acest ţarc de 12 hectare sunt mai mult de 40 de urşi care stau împreună. Dacă au destulă hrană şi destul spaţiu urşii nu se luptă. Trăiesc împreună, împart acelaşi spaţiu, aceiaşi piscină.

Zilnic urşii au nevoie de două tone de hrană. Această perioadă este, însă, dificilă chiar şi pentru ei. Asigurarea hranei a devenit o provocare pentru îngrijitori, în condiţiile în care nu mai sunt încasări din bilete.

Cristina Lapis, președinte Asociația "Milioane de prieteni" - În aceste vremuri dificile, când suntem mult mai uniţi, sper că ne veţi ajuta să continuăm munca noastră. Să salvăm şi să îngrijim animalele.

Sanctuarul a fost deschis în 2005. De atunci, peste 120 de urşi au fost aduşi pentru a trăi în libertate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sanctuarul de urși de la Zărnești poate fi vizitat online