Antena Meniu Search
x

Video Ursoaică și 3 pui, noii locatari ai Sanctuarului de la Zărnești. Autoritățile au cerut ajutorul unei asociații pentru a salva animalele

O ursoaică și 3 pui, de numai câteva luni, sunt, de ieri, noii locatari ai Sanctuarului de la Zărnești. Au fost salvaţi din Dărmănești, Bacău, însă nu de autorități, ci de iubitorii de animale! Autoritățile locale de acolo au cerut ajutorul Asociației Milioane de Prieteni deoarece ursoaica, grav rănită la un picior, nu se mai putea descurca în sălbăticie și era nevoită să caute hrană în curțile oamenilor.

de Redactia Observator

la 11.06.2023, 13:26

Vezi și

După ce li s-a cerut ajutorul, cei de la Asociaţia "Milioane de prieteni" au trimis o cuşcă capcană în Dărmăneşti. Dar, abia după aproape două săptămâni, mai exact vineri noaptea, s-a reuşit capturarea familiei de urşi.

Florin Ticușan, managerul Sanctuarului Libearty: "Am fost s-o preluăm după ce a fost capturată. Ursoaica are o labă ruptă, care s-a cauzat în timp, şi nu mai poate s-o folosească."

Ciprian Cocianu, doctor veterinar: "Şi, în urma fracturii, piciorul s-a cam lăsat deja într-o singură poziţie, nu mai poate să să facă nimic cu piciorul respectiv."

Reprezentanţii Sanctuarului Libearty au acceptat aducerea animalelor la Zărneşti tocmai pentru că ursoaica este ranită, iar riscul pentru ea si puii ei era mare. Se obişnuise să-şi caute de mâncare în curţile oamenilor din zonă. Ursoaica are aproximativ 8-10 ani, iar puii au câteva luni.

Florin Ticușan, managerul Sanctuarului Libearty: "Ursuleţii sunt de anul ăsta. Prezintă o stare de sănătate bună. Se vede că sunt obişnuiţi cu oamenii, pentru că au frecventat destul de des gospodăriile cetăţenilor."

Sanctuarul de urşi de la Zărneşti se întinde pe o suprafață de 69 de hectare de pădure, fiind cea mai mare rezervație de urși bruni din lume și singura din România. Acolo trăiesc peste 100 de urși, toți salvați de iubitorii de animale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ursoaică și 3 pui, noii locatari ai Sanctuarului de la Zărnești. Autoritățile au cerut ajutorul unei asociații pentru a salva animalele