Antena Meniu Search
x

Vaccinul Moderna este sigur și are o eficacitate de 95%, anunță experții din SUA

Vaccinul realizat de compania Moderna este sigur și are o eficacitate de 95%, consideră experții în sănătate din SUA, o estimare ce ar putea grăbi procesul de autorizare al Administrației pentru Mâncare și Medicamente (FDA).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 15.12.2020 , 17:24

Vaccinul Moderna
Vaccinul Moderna ar putea fi aprobat în câteva zile - Shutterstock
  • Anunțul FDA ar putea grăbi autorizarea vaccinului de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA)
  • Uniunea Europeană va comanda 160 de milioane de doze din vaccinul anti-COVID produs de compania americană Moderna

Dacă va fi aprobat de autoritățile americane competente, vaccinul Moderna al fi al doilea ser ce va contribui la imunizarea populației de peste Ocean. Primele injecții cu serul Pfizer-BioNTech au început deja de o zi, un moment istoric în lupta cu pandemia.

Spre deosebire de vaccinul realizat de Pfizer, cel al companiei Moderna nu necesită depozitare la temperaturi extrem de scăzute, ceea ce va ușura distribuția în centrele speciale de vaccinare. Serul trebuie ținut la -20 de grade Celsius, o temperatură scăzută, dar considerabil mai mare decât cea de -70 de grade la care trebuie transportat vaccinul Pfizer-BioNTech.

Citește și:
Articolul continuă după reclamă

Datele au fost publicate FDA în cursul acestei zile, înainte de o discuție a experților pe tema eficacității și siguranței în utilizare a vaccinului. Specialiștii companiei consideră, într-un document de 54 de pagini, că nu există "îngrijorări specifice de siguranță", precizând că efectele adverse au fost rare.

Dacă va fi aprobat, vaccinul va intra în lanțul de distribuție în decurs de 24 de ore, informează BBC.

Avertismentul OMS cu privire la vaccinul anti-Covid

Într-o perioadă în care lumea începe să spere la revenirea la normalitate, odată cu aprobarea în mai multe ţări a vaccinului anti-Covid-19, Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea coronavirusului.

Conform OMS, un vaccin este posibil să nu prevină răspândirea virusului, ci doar declanşarea bolii Covid-19.

Astfel, persoanele vaccinate contra Covid-19 ar trebui să poarte în continuare masca de protecție şi să păstreze distanţa faţă de alţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cât de uşor vă este să operaţi în sistemul e-Factura?
Observator » Evenimente » Vaccinul Moderna este sigur și are o eficacitate de 95%, anunță experții din SUA