Antena Meniu Search
x

Video Val de procese împotriva spitalelor şi medicilor din România. Un bărbat a dat în judecată spitalul în care lucra soţia sa, medic, care s-a infectat şi a murit

Spitalele şi medicii se confruntă cu un val de procese, fie din partea pacienţilor, fie din partea rudelor acestora. Oamenii reclamă că cei dragi s-au infectat din spitale sau că nu au fost trataţi aşa cum ar fi trebuit. Şi îşi caută dreptatea în instanţă. Asta a făcut şi un bărbat din Feteşti, care a dat spitalul în judecată, revoltat că soţia sa, medic, a murit după ce s-a îmbolnăvit la serviciu. 

de Redactia Observator

la 01.02.2022, 21:15

Vezi și

Femeia era medic şef în UPU la spitalul din Feteşti. A luat virusul în septembrie 2020 şi a murit o lună mai târziu, într-un spital din Bucureşti. 

Petre Neagu: Trebuia zilnic făcute teste. Numai aşa îşi puteau da seama dacă cineva din spital e infectat. Ba vreau să vă spun că o parte din asistentele de la UPU s-au infectat odată cu nevastă-mea, deci ceva s-a întâmplat acolo.

Bărbatul îi acuză acum pe medicii de la Feteşti că nu au transferat-o la timp. 

Petre Neagu: Spitalul nu era dotat pentru acest covid agresiv, era dotat pentru forme uşoare. Ar fi trebuit să o trimită la un spital de urgenţă. Tratamentul nu a fost adecvat. 

Pe acelaşi subiect

Nu e însă singurul proces de acest fel. 

Adrian Cuculis, avocat: Un alt caz care a fost la fel de şocant şi care este în desfăşurare se referă la un copil care a luat Covid-19 din spital, nu avea de unde să-l ia din altă parte pentru că de-abia născuse doamna respectivă şi care în momentul de faţă se află în terapie intensivă tocmai prin prisma faptului că spitalul nu a avut un plan suficient de bine pus la punct să combată eficient virusul.

Andreea Lakatos, avocat: Infecţia cu Covid-19 poate fi considerată o infecţie nosocomială. Se ştie că există tot felul de norme care prevăd un triaj şi se fac tot felul de testări, astfel încât e foarte clar că în dosarul medical al pacientului va fi prevăzut dacă avea la internare coronavirus sau nu avea.

De cealaltă parte, ministrul Sănătăţii apără sistemul. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Se întâmplă peste tot, riscurile de îmbolnăvire există. Pacienţii pot să vină infectaţi, sunt în perioada de incubaţie, testul este negativ, după care, după trei zile apare simptomatologia.

Apar şi primele decizii ale instanţelor în procesele Covid. O femeie căreia i-a murit soţul, după ce s-a infectat în timpul spitalizării, a dat în judecată Spitalul de Urgenţă Suceava şi a câştigat procesul în primă instanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Val de procese împotriva spitalelor şi medicilor din România. Un bărbat a dat în judecată spitalul în care lucra soţia sa, medic, care s-a infectat şi a murit