Antena Meniu Search
x

Video Europa începe să renunţe la restricţii. Lista completă a ţărilor care au ridicat parţial sau total măsurile impuse de pandemie

Explozie de cazuri cu Omicron, spitalizări puţine şi restricţii... din ce în ce mai puţine. Mai multe ţări din Europa au anunţat că renunţă la măsurile dure impuse în pandemie. Asta şi pentru că specialiştii anunţă că ne pregătim de faza convieţuirii cu virusul.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 01.02.2022, 21:04

Vezi și

Danemarca este ţara care a renunţat definitiv la restricţiile impuse de pandemie. Asta în baza numărului mare de vaccinări, vorbim de peste 60% din populaţie. Cu alte cuvinte, danezii pot să circule fără mască şi fără certificat verde, iar restaurantele sunt deschise la 100% din capacitate. Şi Anglia a renunţat la mare parte din restricţii încă din luna ianuarie, iar din luna martie englezii vor să nu mai izoleze persoanele depistate pozitiv cu SARS-Cov2.

Franţa a ridicat restricţiile doar pentru cei care au certificatul verde. Şi Finlanda se pregăteşte să ridice măsurile restrictive definitiv. În schimb, Italia este încă în stare de urgenţă, iar intrarea în localuri se poate face doar în baza certificatului verde. Nici Germania nu renunţă la restricţii pentru că nu ar fi atins vârful valului 5. În Austria, vaccinarea a devenit obligatorie de astăzi, 1 februarie, iar în Portugalia rămâne valabil certificatul verde, precum şi masca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Europa începe să renunţe la restricţii. Lista completă a ţărilor care au ridicat parţial sau total măsurile impuse de pandemie