Antena Meniu Search
x

Video SJU Suceava trebuie să plătească 5.000 de euro daune morale familiei unui pacient, care a murit după ce s-a infectat cu covid

Spitalul Judeţean din Suceava trebuie să plătească 5.000 de euro daune morale familiei unui pacient, care a murit după ce s-a infectat cu SARS-COV 2 în unitatea medicală. Este decizia instanţei, după ce soţia pacientului a dat unitatea medicală în judecată şi a avut câştig de cauză. 

de Angela Bertea

la 31.01.2022, 15:26

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bărbatul a fost internat în stare gravă anul trecut în luna ianuarie, însă în spital şi-ar fi revenit iniţial. Calvarul familiei a început pe 16 ianuarie anul trecut, când bărbatul în vârstă de 73 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, cu dureri îngrozitoare la un picior afectat de varice. 

Angela Bertea - reporter Observator: Bărbatul a ajuns la spital anul trecut în luna ianuarie pentru că se simţea rău. Pe fondul unor probleme de sănătate acesta a fost testat pentru COVID, iar rezultatul testului fiind unul negativ, după care a fost internat sub tratament medical. În a zecea zi de la internare acesta a fot din nou supus unui test pentru SARS-COV. De asemenea, rezultatul fiind unul negativ. În toată această perioadă starea bărbatului părea că s-a îmbunătăţit, însă după două săptămâni şi ceva de la internare a început să acuze probleme respiratorii. A fost supus din nou unor investigaţii medicale şi unui test pentru COVID. De data aceasta, rezultatul testului a fost unul pozitiv, ulterior intervenind şi decesul. Soţia bărbatului consideră că spitalul se face vinovat de moarta soţului său şi s-a adresat instanţei cerând despăgubiri. Un magistrat i-a dat câştig de cauză şi a adis daune în valoare de aproape 5.000 de euro. Sentinţa nu este una definitivă şi se poate face recurs. Reprezentanţii spitalului spun că vor face apel la Instanţa Superioară. Pacienţii înainte de internare sunt înştiinţaţi despre faptul că există riscul să se îmbolnăvească cu SARS-COV-2 în spital în ciuda tuturor eforturilor pe care ei  le depun pentru a nu avea loc această infectare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » SJU Suceava trebuie să plătească 5.000 de euro daune morale familiei unui pacient, care a murit după ce s-a infectat cu covid