Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiță: ”Majoritatea centrelor de vaccinare din România vor avea ser de la Pfizer”. Cum sunt distribuite dozele în țară

Majoritatea centrelor de vaccinare din România vor face imunizări cu vaccin produs de Pfizer-BioNTech, a anunțat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva coronavirusului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.03.2021, 17:26

Valeriu Gheorghita sustine o conferinta de presa la Palatul Victoria
Valeriu Gheorghiță: ”Majoritatea centrelor de vaccinare din România vor avea ser de la Pfizer” - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Pfizer trimite cele mai multe doze de vaccin anti-Covid în România, în acest moment.
  • O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, 345.150 de doze, este așteptată să ajungă în țară.

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat, la Europa FM, că dozele de vaccin sunt distribuite în țară în funcție de demografie și rata de incidență.

„Majoritatea centrelor de vaccinare, circa 60%, vor avea vaccin de la Pfizer, pentru că este vaccinul care ne aduce cele mai multe doze în România. (…) Le împărțim la 60, 60 înseamnă capacitatea de vaccinare într-un cabinet și vedem câte cabinete putem asigura cu aceste doze. Sigur că există uneori o discrepanță între nevoia reală de a pune un centru într-o localitate unde poate adresabilitatea sau intenția de vaccinare este mai crescută și situația de la fața locului”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, despre reticența medicilor față de vaccinarea anti-Covid

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre situațiile în care medicii de familie le recomandă pacienților să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

„Sunt situații pe care nu mi le explic. (...) Nu cred că putem controla 100% acest fenomen. Cred că, până la urmă, educația medicală este cea care poate să rezolve aceste probleme. Fără să avem pretenția să asigurăm o 100% complianță din rândul personalului medical pentru că, da, sunt situații pe care nu aș putea să mi le explic, din punct de vedere medical, de ce avem încă colegi care se opun acestui concept, care a salvat milioane de oameni”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

România primește o nouă tranșă de vaccin Pfizer

O nouă tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech, 345.150 de doze, ajunge luni în România. Potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

"Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă", afirmă CNCAV.

Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie a.c.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiță: ”Majoritatea centrelor de vaccinare din România vor avea ser de la Pfizer”. Cum sunt distribuite dozele în țară