Antena Meniu Search
x

Reîncep programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech. 167 de noi centre de vaccinare vor fi deschise

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că, din 23 martie, se deschid 167 de noi cabinete pentru administrarea vaccinului de la compania Pfizer/BioNTech. Programările se vor putea face începând de sâmbătă.

de Redactia Observator

la 20.03.2021, 07:33

Reîncep programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech. 167 de noi centre de vaccinare vor fi deschise - Hepta

”167 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 judeţe din ţară şi la nivelul municipiului Bucureşti. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marţi, 23 martie a.c”, a transmis, vineri seară, CNCAV.

Sursa citată a precizat că, în total, sunt disponibile 10.020 de locuri, iar programarea se poate face de sâmbătă. 

Distribuţia cabinetelor este următoarea:

• Municipiul Bucureşti – 54 cabinete;

• Arad – 9 cabinete;

• Bihor – 3 cabinete;

• Bistriţa-Năsăud – 3 cabinete;

• Braşov – 8 cabinete;

• Cluj – 13 cabinete;

• Constanţa – 20 cabinete;

• Dâmboviţa – 4 cabinete;

• Harghita – 1 cabinet;

• Hunedoara - 3 cabinete;

• Satu-Mare – 1 cabinet;

• Sibiu – 12 cabinete;

• Timiş – 30 de cabinete;

• Vâlcea - 6 cabinete.

Înscriere pe lista de așteptare

”Toţi cei care doresc să se vaccineze se pot programa începând de mâine, 20 martie a.c., prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete. Reamintim că programarea se poate realiza atât online în platformă, cât şi telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25”, a mai precizat CNCAV.

Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de aşteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma şi să se programeze în termen de 24 de ore.

Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de aşteptare, cu menţinerea prioritizării.

”Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul  populaţiei la risc şi pe 25%, lucrători din domenii esenţiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din Etapa a III-a înscrise pe listele de aşteptare. Recomandăm cetăţenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziţia ocupată iniţial pe această listă. Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicaţia după primirea notificării pentru alegerea zilei şi a intervalului orar”, a mai precizat CNCAV.

Persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibile pentru administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării.

1.658.269 de persoane au fost imunizate până în prezent în România

1.658.269 de persoane au fost vaccinate până acum anti-Covid în România, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). În România, campania de imunizare a populaţiei a început de pe data de 27 decembrie 2020. Cele trei vaccinuri folosite în prezent sunt Pfizer BioNTech, Moderna şi Oxford-AstraZeneca.

În România, 1.658.269 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 19 martie. Ţara noastră a început de pe 27 decembrie campania de vaccinare cu serul celor de la Pfizer-BioNTech. Alte două vaccinuri care au fost aprobate sunt Moderna (imunizarea începând cu data de 4 februarie) şi Oxford-AstraZeneca (primele doze au fost administrate pe data de 15 februarie).

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Reîncep programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer/BioNTech. 167 de noi centre de vaccinare vor fi deschise