Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un șofer român de TIR a mers 5 kilometri pe jos ca să voteze, în Diaspora: "Pentru mine s-a terminat"

Vasile Tăuteanu, un şofer român de TIR, a mers pe jos 5 kilometri ca să-şi poată exprima opţiunea la o secţie de votare din Suedia. Bărbatul se declară dezamăgit de rezultatul votului, dar spune că va încerca să ajungă acasă la alegerile locale şi parlamentare.

de Veronica Micu

la 11.11.2019 , 10:28

Vasile Tăuteanu, şofer român de TIR, a mers 5 kilometri pe jos ca să voteze în Suedia la alegerile prezidenţiale Un șofer român de TIR a mers 5 kilometri pe jos ca să voteze, în Suedia - Imagine ilustrativă

Vasile Tăuteanu, un şofer român de TIR, a mers pe jos 5 kilometri ca să-şi poată exprima opţiunea la o secţie de votare din Suedia. Bărbatul se declară dezamăgit de rezultatul votului, dar spune că va încerca să ajungă acasă la alegerile locale şi parlamentare.

Şoferul român de TIR a mers 5 kilometri pe jos până la secția de votare și chiar a fost amendat de firma pentru care lucrează, pentru că a pierdut încărcarea. 

"Pentru mine s-a terminat. Am mers 5 km pe jos pana la secția de votare. Am luat și amenda de la firmă, că din cauza asta am pierdut încărcarea, cu toate ca le-am explicat că în Suedia sunt 6 sectii de votare, iar eu ma aflam foarte aproape de una dintre ele.

Articolul continuă după reclamă

Pentru ei a contat ca au pierdut niște bani și m-au taxat pe mine. Dar, încrezător, am mers mai departe. Am sunat colegii, prietenii, familia, eram atat de optimist încât nu ma durea de banii pierduți pe o zi de muncă", a scris Vasile Tăuteanu, potrivit stiridiaspora.ro.

Aflând rezultatul primul scrutin, bărbatul s-a declarat profund dezamăgit. 

"Nu pot sa cred ca cei de acasă, cu secția de votare la max 1 km nu au binevoit să voteze. Poate am sa reușesc sa ajung acasă la parlamentare și locale. Macar acolo poate se trezește lumea, dar ma îndoiesc dupa ce am vazut astazi. Daca nu, va doresc succes! Mulțumesc tuturor celor care ați votat și ați dorit cu adevarat schimbarea", a conchis şoferul român de TIR. 

Şoferi români de TIR din Diaspora, ajutaţi de voluntari să ajungă la vot

Românii din Diaspora au dat dovadă de o solidaritate impresionantă. Mulţi s-au mobilizat pe Facebook și au oferit voluntar transport celor care au dorit să ajungă la secțiile de votare.

Şoferi de TIR blocați în parcări, sau pe cei care nu au avut posibilitatea să ajungă la urne, au fost ajutaţi de alţi români cu transportul, ca să poată vota. 

Pe grupul de Facebook "Voluntari în Europa" a fost publicată o listă cu persoanele care pot ajuta cu transportul la secțiile de vot, în țări precum Marea Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Olanda sau Spania.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Un șofer român de TIR a mers 5 kilometri pe jos ca să voteze, în Diaspora: "Pentru mine s-a terminat"