Antena Meniu Search
x

VIDEO | O studentă din Iaşi, în comă din cauza unei tumori, şi-a revenit spectaculos: "Minunile există! Ea e dovada vie!"

O tânără studentă din Iaşi poate spune că s-a născut a doua oară după ce a supravieţuit unei intervenţii chirurgicale pe creier şi a învins în lupta cu o tumoră extrem de rară.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 15:18

VIDEO | O studentă din Iaşi, intrată în comă din cauza unei tumori, şi-a revenit spectaculos: "Minunile există! Ea e dovada vie!"
- Captură Facebook

Maria, în vârstă de 19 ani, a fost adusă de la Suceava la Iaşi cu elicopterul SMURD. Tănăra se afla în comă profundă, iar în urmă cu o lună a fost operată cu succes pe creier de echipa condusă de neurochirurgul Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Starea tinerei a fost atât de gravă încât a fost paralizată de la gât în jos, iar medicii erau rezervaţi în privinţa şanselor de reuşită. Acum, Maria s-a recuperat în proporţie de 90% şi chiar la participat, de pe patul de spital, la cursurile online ale Facultăţii de Stomatologie.

“Vreau să îi mulțumesc domnului doctor Lucian EVA pentru că m-a operat și mi-a salvat viața și o să îi fiu recunoscătoare pentru totdeauna. Cu ajutorul domnului doctor și al echipei sale m-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc așa de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine.  Recuperarea merge foarte bine. În spital sunt condiții foarte bune, foarte curat, totul aranjat, nu am ce să reproșez nimănui. Transmit tuturor pacienților să aibă încredere, să vină aici în spital pentru că doctorii și tot personalul se comportă foarte frumos.

Spitalul de Neurochirurgie din Iași cred că este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune spitale și nu le transmit decât să aibă încredere, să vină aici și o să se facă bine.”, a declarat Maria pentru pagina de Facebook a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Pe acelaşi subiect

Pentru o recuperare completă, Maria va mai fi supusă unei operaţii. Prima intervenţie, care a durat 4 ore, a eliminat orice risc vital. Cea de-a doua operaţie va fi una la coloană.

“Maria este dovada vie a faptului că minunile există. În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximtiv o lună de zile și a fost operată în urgență, echipa medicală nu i-a dat foarte multe șanse.

VIDEO AICI

Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei șansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei și când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu. S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultății de Stomatologie din Iași online. Și cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăiește", a declarat medicul Lucian Eva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » VIDEO | O studentă din Iaşi, în comă din cauza unei tumori, şi-a revenit spectaculos: "Minunile există! Ea e dovada vie!"