Antena Meniu Search
x

O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește vineri în țară. Peste 1.2 milioane de doze au fost deja livrate României

128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Dozele vor fi distribuite centrelor din București, Constanța și Iași.

de Redactia Observator

la 03.06.2021, 17:30

vaccin Moderna
Moderna este al doilea cel mai folosit vaccin în România, după serul de la Pfizer-BioNTech - Profimedia Images

„128.400 doze de vaccin Moderna vor sosi, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră”, anunță autoritățile de la București. Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite către Centrul Național de Stocare București (42.000 doze), Centrul Regional de Depozitare Constanța (43.200 doze) și Centrul Regional de Depozitare Iași (43.200 doze).

Până în prezent, 1.238.400 de doze Moderna au fost recepționate, iar 664.819 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

Moderna speră ca până în toamnă să fie disponibilă o a treia doză pentru vaccinul său anti-Covid

Directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna a declarat, la mijlocul lunii mai, că speră ca o a treia doză, suplimentară, pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă în toamnă.

Vreau să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii pe măsură ce intrăm în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA", a afirmat Stephane Bancel, potrivit CNBC.

În aprilie, Institutul Naţional pentru Sănătate al SUA a început să testeze o varietate de oferte din partea Moderna, pentru utilizarea unei a treia doze de vaccin, menită să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de apariţia unor variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de varianta B.1.351.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » O nouă tranșă de vaccin Moderna sosește vineri în țară. Peste 1.2 milioane de doze au fost deja livrate României