Antena Meniu Search
x

Video ''Zici că era sfârşitul lumii.'' O vijelie puternică a distrus zeci de solarii în Dâmboviţa. Localnicii sunt disperaţi

Agricultorii au simţit din plin efectele vremii. Într-o comună din Dâmboviţa, vijelia a măturat tot în cale şi a distrus zeci de solarii. Acum, oamenii îşi calculează pagubele şi speră să primească ajutor de la autorităţi. Şi în Galaţi a fost la fel. 

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 19:51

Vezi și

20 de minute a durat vijelia care a distrus zeci de solarii din comuna dâmbovițeană Băleni, recunoscută în toată ţara pentru producţiile de legume.

''Zici că era sfârşitul lumii. Manivela asta este terminată toată.'' 

Marian, legumicultor: Nu am ce mai recuperez, decât alta nouă. Problema e de folie, stă aici de 10 mii de lei folia asta, 100 de milioane vechi, pe puţin. În afară de ţeavă, toată ţeava e strâmbă, uitaţi-vă la manivelă. Nu am ce să recuperez. 

Oamenii sunt disperaţi că au pierdut inclusiv răsadurile şi rămân fără sursă de venit.

Pe acelaşi subiect

Ana Maria, legumicultor: Are o lună de zile, dar nici nu a apucat să recolteze nimic din el. Ce se vede aici este daună totală, nu cred că mai poate fi recuperat ceva, o să încerce băieţii. 

Un solariu de 50 de metri costă în jur de 10 mii de euro. Cei mai mulţi legumicultori nu au însă asigurări pentru astfel de construcţii. 

''De unde, cine să ne dea nouă asigurare.''

Oamenii speră acum la un ajutor din partea statului.

Ana Maria, legumicultor: Sperăm, că este foarte multă muncă şi oamenii chiar nu merită timpurile astea care sunt trăite acum, la ce scumpiri sunt şi la ce include un solar din asta. 

Vremea a făcut ravagii şi în Galaţi

Vremea a făcut ravagii şi în comuna Umbrăreşti, din judeţul Galaţi, unde un solariu de 30 de ari a fost pus la pământ de vântul puternic. În această perioadă, legumicultorii cultivă în solarii trufandalele de primăvară, care ar trebui să apară în curând în toate pieţele din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » ''Zici că era sfârşitul lumii.'' O vijelie puternică a distrus zeci de solarii în Dâmboviţa. Localnicii sunt disperaţi