Antena Meniu Search
x

Video Cea mai călduroasă dimineață de 2 aprilie din ultimii 60 de ani. Mâine se răcește din nou în toată țara, cu minime de 2 grade

Într-o singură zi am avut parte de toate anotimpurile. Dacă în multe zone din ţară vijeliile au distrus tot în cale, la munte a nins ca în plină iarnă. Iar azi a fost cea mai călduroasă dimineaţă de 2 aprilie din ultimii 60 de ani. 

de Redactia Observator

la 02.04.2022, 20:24

Vezi și

Furtunile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. A căzut grindină, iar vântul a fost atât de puternic că a luat totul pe sus. Într-o comună din Dâmboviţa, acoperişul unui bloc a fost aruncat peste o casă. Iar în Mureş, un brad a căzut peste firele de curent. 

Localnic: Brazii parcă îi rupea. De mult n-am văzut aşa ceva. Şi zic: "Hai să văd ce e aici!" E un brad mai bătrân şi vântul ăsta mare l-a dus. 

În Prahova, o remorcă s-a răsturnat pe câmp din cauza vijeliei. 

Reporter: V-a luat vântul, nu? 

Pe acelaşi subiect

Șofer: Da. 

Iar în Satu Mare, vântul a desprins bucăţi de pe casele vechi. 

Dacă în judeţele rupte de vijelie oamenii şi-au numărat pagubele, la munte s-au bucurat de o nesperată ninsoare de aprilie. La Rânca, s-a depus suficientă zăpadă cât să se poată schia. Şi sunt şanse ca, de Paşte şi de 1 Mai, să fie ca în vacanţa de Crăciun.

OspătarEste binevenită, mai prelungim sezonul pentru turişti. 

Constantin Pănescu, cabanier: La Rânca, de obicei, până la 1 Mai şi nu numai de 1 Mai, se sărbătoreşte prin muncă, pe săniuţă şi pe schi. 

Patru anotimpuri într-o singură zi

În ultimele 24 de ore vremea şi-a arătat toate feţele. După vijelii şi ninsoare, azi a fost cea mai calduroasă dimineață de 2 aprilie din ultimii 60 de ani. La zece stații meteo ANM s-au inregistrat temperaturi record. 

Părinți: Dacă e cald şi e iarbă verde, aducem şi mingea, nu-i aşa Răzvănel? 

Copil: Da. 

Părinți: Abia aşteptam să-l scot pe ăsta micu, am fost amândoi bolnavi, am avut COVID şi încercăm să ne revenim. 

Mâine, se răcește în toată țara. Vor fi temperaturi între 2 şi 13 grade. De marţi, temperaturile încep să revină spre normalul perioadei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Cea mai călduroasă dimineață de 2 aprilie din ultimii 60 de ani. Mâine se răcește din nou în toată țara, cu minime de 2 grade