Antena Meniu Search
x

Video Afacere cu mirodenii şi condimente. O femeie din Arad a descoperit reţeta succesului

În plin sezon de cultivare a răsadurilor, o arădeancă are solariile pline. Dar nu cu ceapă, salată, ridichi sau castraveţi, ci cu plante medicinale, mirodenii şi condimente aduse din toată lumea.

de Daciana Cordoş

la 20.05.2022, 10:27

Vezi și

Femeia cultivă peste 50 de specii, de la busuiocul kamfor, folosit pentru tratarea răcelilor, până la copacul fertilităţii sau ştevia de zahăr. Şi nu duce lipsă de clienţi. La uşa ei bat oameni veniţi din toate colţurile ţării, care vor să cumpere plante, ceaiuri, tincturi sau chiar răsaduri. Iar plantele terapeutice nu sunt folosite numai în scop medicinal. Ele pot deveni ingrediente în reţete pentru dulciuri. Îngheţata de busuioc, de exemplu, este delicioasă!

Citește și: Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor

Nutritioniştii consideră că plantele medicinale pot vindeca organismul fără a avea efecte secundare

După câţiva ani în care a lucrat în saloane de înfrumuseţare, pe post de coafeză, Doina Cuiban a decis să se reprofileze, aşa că şi-a transformat pasiunea într-o mică afacere. Acum, lucrează de acasă, în seră sau în grădină, unde cultivă plante medicinale şi mirodenii. "Am adus tot ce am depistat că au fost benefice. Cine a folosit plantele respective, ori nu s-au îmbolnăvit, ori au trecut foarte bine peste Covid. Am mai adus diferite plante care se amestecă în ceaiuri. Busuiocul! Busuiocul kamfor...le-am adus..culmea..dacă îşi aduce toată lumea aminte era camforul ăla când eram răciţi ne frecam să ne treacă febra. Îl şi folosesc la tinctură", a declarat Doina Cuiban.

Pe lângă întărirea imunităţii, plantele terapeurice tratează şi afecţiuni precum depresia sau anxietatea. "Toată lumea este stresată, toată lumea este obosită. Şi m-am uitat pe ..cele mai bune plante pentru stres, pentru atacuri de panică  - multă lume face atacuri de panică de la problemele cotidiene - trandafirul de stâncă. Este o plantă care cel mai bine îşi extrage proprietăţile prin tictură. Este o plantă fără efecte secundare, nu creează dependenţă, se poate utiliza şi zilnic", a declarat Doina Cuiban.

Şi infertilitatea poate fi tratată natural. Planta minune este veche de mii de ani şi se numeşte Mălărica. Nutritioniştii consideră că plantele medicinale pot vindeca organismul fără a avea efecte secundare. "Găsim în ele foarte mulţi nutrienţi, minerale, vitamine şi ajută la digestie. Avem aici o îngheţată naturală, rovegană, de busuioc. Am pus un pic de lămâie, busuioc, o conservă de cocos, ananas congelat şi banane congelate. Îndulcită cu puţină ştevie", a declarat Cetina Marinel, nutriţionist. Din mirodenii şi condimente nu se prepară doar ceai, tincturi sau pulbere. Frunzele plantelor sau petalele florilor pot fi ingrediente care dau o aromă aparte dulciurilor de casă. Arădeanca nu se ocupă numai de cultivarea şi vânzarea plantelor medicinale. Ea oferă şi cursuri tuturor celor care doresc să înceapă şi ei o astfel de afacere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Afacere cu mirodenii şi condimente. O femeie din Arad a descoperit reţeta succesului