Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională, sărbătorită ca-n poveşti în Bucovina: Trei zile şi trei nopţi

Pentru unii, Ziua Naţională merită o petrecere ca-n poveşti, care să ţină trei zile şi trei nopţi. Aşa că au început acum două zile. Îmbrăcaţi în straie populare, zeci de turişti au sărbătorit Marea Unire cu bucate tradiţionale înconjuraţi de un peisaj cum doar România are de oferit.

de Angela Bertea

la 01.12.2021, 15:21

Ziua Naţională, sărbătorită ca-n poveşti în Bucovina: Trei zile şi trei nopţi

Într-un peisaj de poveste, înconjuraţi de brazi, cu obrajii roşii de la aerul rece şi cu ochii sclipind de bucurie, turiştii au sărbătorit Ziua Naţională în avans. Şi-au pus straie tradiţionale din Zona Bucovinei şi... le-au purtat ca pe nişte uniforme.

Turistă: Mi se zbârleşte pielea pe mine, e o energie foarte bună. Bucovina e acasă pentru toată lumea, simţi că aparţii.

Turist: Ne simţim ca acasă, ducem obiceiurile mai departe şi sper ca şi copiii noştri să înţeleagă ce facem noi aici şi să continue tradiţia. 

Turist: Am găsit toate bunătăţile de pe lume ca întotdeauna, mă simt foarte mândră.

Pe acelaşi subiect

O Zi Naţională ca-n poveşti

Ansamblul "Plaiurile Pojorâtei" i-a dus pe turişti înapoi în timp. Fiecare pas, fiecare vers şi fiecare chiuitură le-au fost transmise din moşi-strămoşi. 

Turist: Bucovina e a doua noastră casă. E frumos, dar e şi greu fără carbociţi şi triferment nu o scoţi la capăt, mă scuzaţi că eram cu domnişoara să nu se supere.

Petrecerea nu ar fi fost completă fără o masă câmpenească, garnisită cu bucate delicioase pregătite cu răbdare şi măiestrie. 

Ion Baciu, gazda: Îi aşteptăm cu brânzeturi, cu jambon, cu mezeluri, cu pâine de casă, cu cozonac, cu scârjele, aici avem rotisor cu rasoale de porc de casă.

Iar gurmanzii au fost poftiţi şi în cămară, unde i-au aşteptat alte surprize.

Ion Baciu, gazda: Un vin roşu, un alb sec, un muşchi, un salam, o murătură, un suc de mere...fiecare, la alegere.

Ziua se încheie perfect cu o plimbare în natură sau un masaj. 

Ion Baciu, gazda: Mai facem cu ei drumeţii, doamna mea e cu zona de spa, după ce mănâncă se relaxează să vină din nou la masă.

O noapte de cazare în zona Bucovinei costă 600 de lei, cu mic dejun inclus. Pentru restul meselor, turiştii plătesc în funcţie de ce comandă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ziua Naţională, sărbătorită ca-n poveşti în Bucovina: Trei zile şi trei nopţi