Antena Meniu Search
x

Video Parada de 1 Decembrie: restricţii, măsuri de protecţie şi evenimente speciale. În ce condiţii pot participa la sărbătoare românii nevaccinaţi

Parada de 1 decembrie din București, live la Observator. 1.500 de militari cu peste o sută de mașini de luptă, rachete și mijloace tehnice vor trece, mâine, pe sub Arcul de Triumf.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 01.12.2021, 09:10

Vezi și

10:50 e ora de start de la care puteţi urmări această ediţie specială pe care Observator a pregătit-o pentru Ziua Naţională. Parada propriu-zisă va începe la ora 11:00, o paradă care este deschisă publicului. Sunt câteva restricţii care trebuie respectate. În primul rând, cei care vor să urmărească parada din Piaţa Arcului de Triumf trebuie să prezinte acel certificat verde. În schimb, cei care vor asista la paradă de pe străzile adiacente, de pe Bulevardul Kiseleff sau din zona Presei Libere o pot face dacă poartă masca de protecţie şi dacă respectă distanţarea socială.

1 decembrie. Ce evenimente vor alea loc în Bucureşti

De la Casa Presei vor începe militarii defilarea pentru parada de 1 Decembrie, paradă care va începe la ora 11:00 cu intonarea imnului naţional şi cu executarea a 21 de salve de tun. Preşedintele Klaus Iohannis va depunde o coroană de flori în memoria militarilor români care au murit pe câmpurile de luptă, dar şi în memoria victimelor Covid.

1.500 de militari din 4 structuri, precum şi militari străini, dar şi mijloace tehnice vor defila de Ziua României. În zona invitaţilor, numărul va fi limitat de la 400 de persoane care vor trebui să prezinte certificatul verde. În afara perimetrului, se poate urmări parada fără certificat verde. Toată lumea trebuie să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială de 1,5 - 2 metri.

Pe acelaşi subiect

1 decembrie. Restricţii de trafic

Harta restricţiilor de circulaţie este destul de simplă. De la ora 05:00 Bulevardul Kiseleff s-a închis, din zona Presei Libere până în Piaţa Victoriei. Tot de la ora 05:00 s-a închis şi Bulevardul Mareşal Constantin Prezan până în zona staţiei de metrou Aviatorilor.

Totodată, sunt închise toate străduţele adiacente care dau în acest bulevarde. Vestea bună este că există rute ocolitoare. Este 1 decembrie, este vacanţă, aşa că şansele să găsim aglomeraţie pe aceste rute ocolitoare sunt extrem de mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Parada de 1 Decembrie: restricţii, măsuri de protecţie şi evenimente speciale. În ce condiţii pot participa la sărbătoare românii nevaccinaţi