Antena Meniu Search
x
LIVE

Parada de Ziua Națională a României. Cele mai frumoase momente de la defilarea de 1 Decembrie 2021. VIDEO și FOTO

Parada de 1 Decembrie din București a fost transmisă LIVE pe www.observatornews.ro. 1500 de militari cu peste o sută de mașini de luptă, rachete și mijloace tehnice au defilat pe sub Arcul de Triumf.

De Redactia Observator la 01.12.2021, 12:41
Vezi și

Parada de 1 Decembrie din București, de Ziua Națională a României, a fost LIVE VIDEO de la ora 11.00 pe www.observatornews.ro și pe pagina noastră de Facebook.

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, STS şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, la care se alătură militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. De asemenea, în funcţie de condiţiile meteorologice, vor evolua şi aproximativ 30 de aeronave, anunţă MApN.

Pe acelaşi subiect

Cum a arătat parada specială de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României

An de an, Arcul de Triumf este scena principală a paradei militare şi nu întâmplător. Este un reper istoric şi, totodată, un simbol al Capitalei noastre. Arcul de Triumf aminteşte de victoria Armatei Românie, în Primul Război Mondial, dar şi de Marea Unire de acum 103 ani. 1.500 de militari, cu peste o sută de mașini de luptă, rachete și mijloace tehnice au trecut, astăzi, pe sub Arcul de Triumf.

 

1 Decembrie. Cum s-a sărbătorit Ziua Naţională la Iaşi

 

1 Decembrie. Cum a arătat parada de Ziua Naţională la Alba Iulia

 

1 Decembrie. Momentul decolării avioanelor de luptă F-16 pentru parada de Ziua Naţională

 

1 Decembrie. Defilarea blindatelor de Ziua Naţională

 

Expoziție de tehnică militară, după parada de 1 Decembrie

Potrivit Ministerului Apărării, în zona Arcului de Triumf va fi amplasată o expoziţie de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14.00.

Tot în Bucureşti va avea loc, începând cu ora 9.00, o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19.00, militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul" se vor retrage cu torţe pe traseul Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

Ceremonie militară și în Alba Iulia

În garnizoana Alba Iulia, începând cu ora 15.00, la Monumentul „Marii Uniri" vor fi depuse coroane şi jerbe de flori, activitatea fiind urmată de ceremonia militară, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

Ceremoniile militare din cele două oraşe vor putea fi urmărite şi online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale (https://www.facebook.com/mapn.ro/). Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de defilări cu personal şi tehnică, precum şi de ceremonii militare şi religioase de depunere de coroane de flori.

Zi specială pentru militarii români din țară și din toată lumea

De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

În zilele de miercuri, 1 decembrie, şi joi, 2 decembrie, Ministerul Apărării Naţionale organizează un maraton de vaccinare, acţiune menită să sprijine efortul naţional privind combaterea COVID-19. Maratonul se va desfăşura în centrele de vaccinare din cadrul a şase spitale militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a vaccinurilor împotriva SARS-CoV-2.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Parada de Ziua Națională a României. Cele mai frumoase momente de la defilarea de 1 Decembrie 2021. VIDEO și FOTO