Antena Meniu Search
x

Video Care ar fi urmările pentru România in caz de catastrofă nucleară în Ucraina. Hari Marcu Bucur: "E un dezastru"

PODCASTURILE OBSERVATOR. Hari Bucur Marcu, expert în securitate, apărare și alianțe militare, a vorbit la Podcastul Observator, cu Marius Pancu, despre situația actuală de pe frontul din Ucraina, o posibilă catastrofă nucleară, dar și modul în care ar gestiona România o astfel de situație.

Marius Pancu
de Marius Pancu

la 05.09.2022, 15:52

Vezi și

Activitatea care se desfășoară în momentul actual la centrala de la Zaporojie nu este controlată la nivel strategic, iar potrivit expertului Hari Bucur, reprezintă o dezorganizare puternică, deoarece „chiar și un căpitan sau un colonel poate să provoace un incident fără să primească ordine mai de sus și fără să fie responsabil în fața cuiva.”

Hari Bucur Marcu: Riscul este, o impresie de partea mea, partea activă pe Zaporojie, din partea rușilor, nu este controlată de la nivel strategic, adică nu este Putin cel care controlează fiecare mișcare a fiecărui soldat din zonă, cum ar trebui să fie. El are responsabilitatea strategică că și-a trimis soldații acolo, dar mai departe chiar și un căpitan sau un colonel poate să provoace un incident fără să primească ordine mai de sus și fără să fie responsabil în fața cuiva.

Comunicarea în situație de criză în România

Hari Bucur a catalogat comunicarea în situație de criză în România ca fiind „un dezastru” și este de părere că România nu a acționat în conformitate cu subiectul, încă de la începutul conflictului dintre Rusia și Ucraina. Acesta blamează modul în care se desfășoară comunicarea la noi în țară și dă vina pe conducerea României pentru lipsa de inters care se manifestă la nivel național.

Hari Bucur Marcu: „Dacă e să folosesc un singur cuvânt cum apreciez comunicarea de criză și de dezastru în România e: dezastru. E un dezastru. În momentrul în care a început asta, pe 24 februarie, în România ar fi trebuit să se activeze un centru de comunicare de criză, în care orice cetățean, orice reporter, oricine are o întrebare de pus, o poate pune, la orice oră din zi și din noapte. Nu există întrebări proaste, dar dacă n-ai cui să pui întrebări. La noi se merge pe declarații de presă, la noi nu se merge pe purtător de cuvânt care să aibă briefing zilnic. La noi vine câte unul d-ăsta care vrea să iasă şi el în față să-l vadă lumea că este ditamai ministru, sau char mai sus decât ministru și spune ceva și după fuge, cum a fost Ministrul Sănătății. Nu se face așa ceva, este ridicol. Sunt soluții de toate felurile, obișnuiești omul să recunoască un anumit semnal. Nu poți să lași să se întâmple evenimentul și de abia atunci să iei măsuri, când aceste măsuri presupun implicarea publicului.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Care ar fi urmările pentru România in caz de catastrofă nucleară în Ucraina. Hari Marcu Bucur: "E un dezastru"