Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cel puțin 31 de morţi şi 160 de dispăruţi, cel mai recent bilanţ al inundaţiilor catastrofale din Belgia

Inundațiile istorice care au lovit Belgia la jumătatea săptămânii au ucis cel puțin 31 de persoane, potrivit unui raport oficial publicat duminică de către autorități, care au anunțat, de asemenea, sfârșitul operațiunilor de salvare.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 10:09

"Pericolul nu mai este iminent în zonele afectate. Operaţiunile de salvare s-au încheiat, dar în continuare căutările sunt încă în desfăşurare în mai multe zone. Lucrările majore de curăţare şi estimare a pagubelor materiale sunt acum principala noastră ocupaţie", a anunţat centrul pentru situaţii de urgenţă din Belgia într-un comunicat transmis duminică seara.

Alţi 163 de cetăţeni belgieni sunt daţi dispăruţi, potrivit Le Figaro. Un bilanț anterior anunța 103 persoane dispărute. În zonele cele mai afectate, în special sudul şi estul ţării, ofiţerii de poliţie au fost mobilizaţi pentru a merge din casă în casă ca modalitate de descoperire a posibilor noi victime.

Inundaţiile istorice din ultimele zile au provocat pagube istorice în estul Europei

"Mulţi oameni sunt în prezent în imposibilitatea de a comunica, după ce şi-au pierdut conexiunea sau din lipsa mijloacelor de reîncărcare a bateriei, în timp ce alţii au fost duşi la spital fără acte de identitate", transmite centrul pentru situaţii de urgenţă.

Pe acelaşi subiect

În ultimele zile, după ce precipitaţiile s-au mai domolit, vremea s-a îmbunătăţit considerabil, iar temperaturile au crescut la valori normale pentru această perioadă. În urma râurilor retrase au rămas doar peisaje pustiite. În Pepinster, cel mai afectat oraş din şară, peste 1.000 de oameni au fost nevoiţi să evacueze locuinţele. Potrivit autorităţilor, peste 37.000 de gospodării nu aveau curent electric duminică, iar 3.600 dintre acestea nu aveau gaze.

Au existat probleme şi în ceea ce priveşte traficul feroviar, după ce 45% dintre liniile din întreaga şară au fost afectate e întreruperi ale traficului până duminică seara, potrivit managerului reţelei feroviare Infrabel. "Pe multe porţiuni, sunt încă în defăşurare ample lucrări de consolidare", a transmis Jessica Nibelle, urtător de cuvânt al companiei feroviare care a menţionat că un pod feroviar cu o lungime de 6km trebuie refăcut complet după ce a fost distrus în urma inundaţiilor din ultimele zile.

În timp ce belgienii s-au mobilizat în ultimle zile pentru a oferi ajutor spontan victimelor, utorităţile invită să acorde prioritate donaţilor către Crucea Roşie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 31 de morţi şi 160 de dispăruţi, cel mai recent bilanţ al inundaţiilor catastrofale din Belgia