Antena Meniu Search
x

Video Alertă pe Dunăre, după inundațiile din Europa. În Austria, apele au năvălit peste oameni cu forţa unui uragan

Germania îşi numără victimele după inundaţiile de săptămâna aceasta. Cel mai nou bilant vorbeşte de 157 de morţi, douăsprezece dintre persoane erau cu dizabilităţi şi au murit în centrul în care erau internaţi. Despre alte sute de oameni nu se mai ştie nimic de 4 zile. Furtunile au făcut prăpăd ieri şi peste graniţă, în Austria. Mai multe localităţi din regiunea Salzburg sunt sub ape. Hidrologii sunt acum cu ochii pe Dunăre, după ce nivelul apei fluviului, care trece şi pe la noi, a crescut.

de Redactia Observator

la 18.07.2021, 21:30

Vezi și

Imagini dramatice au fost surprinse în localitatea Hallein, regiunea Salzburg, unde, apele au năvălit peste oameni cu forţa unui uragan. Pe doi localnici, viitura îi surprinde în stradă. Se ţin cu disperare unul de altul pentru a scăpa cu viaţă, însă forţa apei este prea mare şi îi pune la pământ. Sunt târâţi mai mulţi metri de râul de noroi. Salvarea le vine de la un alt localnic, care îi ajută să iasă în cele din urmă din apă.

Cel mai grav este în regiunile Salzburg şi Tirol. Oamenii spun că ştiau că acelaşi ciclon, care a adus atât de multă durere în Germania, îi va lovi şi pe ei şi au încercat să îşi ia toate măsurile de precauţie. 

Natura a fost însă mai puternică. Acum, urmăresc cu îngrijorare cursul Dunării. Ploile au crescut nivelul apei şi hidrologii locali se tem că fluviul s-ar putea revărsa pe uscat.

Inundațiile au făut prăpăd în Germania, sute de oameni au murit înecați

Pe acelaşi subiect

Peste graniţă, odată ce apele se retrag, Germania îşi numără morţii. Landul Renania Palatinat este cel mai încercat, aici numărul morţilor a depăşit 110.

Angelia Merkel, cancelarul Germaniei: ”Este îngrozitor. Nu avem un cuvânt în limba germană care să descrie amploarea acestui dezastru”.

Într-una dintre localităţile acoperite de apă, 12 persoane cu dizabilităţi nu au avut nicio şansă să scape cu viaţă. Au murit înecaţi în centrul în care stăteau. Într-o altă localitate, alţi oameni au fost înconjuraţi de ape în spital.

Supraviețuitor: ”Am fost trezit de oamenii care strigau în timp ce îşi dădeau ultima suflare. S-au folosit de torţe pentru a cere ajutor. Nu aveau electricitate, nimic. Cea mai îngrozitoare experienţă din viaţa mea”.

Afaceri înghițite de ape, în Germania

Echipele de salvare sunt într-o cursă contra-cronometru pentru a ajunge la cei izolaţi de ape.

Elmar Mettke, pompier: ”Nu ştim dacă sunt oameni în interiorul acelor maşini, dar, sperăm, că toţi au reuşit să iasă”.

Cei care au scăpat cu viaţă numără acum pagubele. Sunt mii de familii cărora apa le-a luat tot.

Proprietar restaurant: ”Deja nu mai pot dormi noaptea şi încă nu am calculat toate pagubele. Venim dimineaţa, facem curat, nu avem ce să mai salvăm, aruncăm la gunoi. Apa este în cuptoare, sistemele de răcire sunt distruse, subsolul este plin de apă”.

Iar vremea capricioasă nu vrea să părăsească Germania. Ieri, o ploaie torenţială a provocat inundaţii, în landul Saxonia din estul ţării.

Zeci de persoane dispărute în Belgia

Şi în Belgia, suferinţa se aşterne prin locurile pe unde au trecut apele. Sunt şi aici zeci de oameni despre care nu se mai ştie nimic de patru zile de la furtuna care a devastat Valonia.

În prima intervenţie de la Vatican, după operaţia la colon, Papa Francisc s-a rugat pentru cei afectaţi de inundaţiile din Germania, Belgia şi Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Alertă pe Dunăre, după inundațiile din Europa. În Austria, apele au năvălit peste oameni cu forţa unui uragan