Antena Meniu Search
x

Germania, îngenunchiată în faţa naturii. Alunecări de teren, case distruse, maşini luate de ape şi peste 100 de morţi în urma inundaţiilor devastatoare

Inundaţiile au făcut ravagii în vestul Germaniei. Viiturile au distrus case întregi, au luat cu ele maşini, copaci şi zeci de vieţi omeneşti. Peste 100 de persoane au murit, iar alte peste 1.300 sunt date dispărute. Un bilanț anterior anunța 81 de morți. Orașul Blessem, de lângă Koln este lovit și de puternice alunecări de teren.

de Redactia Observator

la 16.07.2021, 18:30

Vezi și

Mai multe case şi o parte dintr-un castel din oraşul Blessem, de lângă Koln s-au prăbuşit în această dimineaţă după ce pământul s-a surpat. Autorităţile nu au precizat cu exactitate care este numărul victimelor. Echipajele de salvatori încearcă să evacueze alte 15 persoane blocate în oraş, folosind elicoptere militare pentru a putea transporta oamenii în siguranţă. Aproximativ 55 de persoane fuseseră deja evacuate noaptea trecută în urma inundaţiilor, însă numărul lor ar putea fi mult mai mare. Imagini înainte și după arată amploarea dezastrului din Blessem.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mulţi localnici s-au refugiat pe acoperişuri, de unde au fost salvaţi de elicopterele armatei. Militarii americani staţionaţi în Germania au sărit şi ei în ajutor. În ambele ţări, Germania și Belgia, armata a fost chemată în sprijinul sinistraţilor. Şi în Olanda situaţia este îngrijorătoare, iar autorităţile rămân în alertă. 

Germania se confruntă cu cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii

Pe acelaşi subiect

Totalul deceselor din întreaga ţară, cauzate de inundaţiile din ultimele zile a ajuns la cel puțin 103, cele mai multe victime fiind înregistrate în landurile Renania de Nord-Westfalia şi Renania Palatinat. Oraşele si satele din regiunea respectivă au fost aproape complet distruse după ce râul Ahr a ieşit din matcă măturând casele, de multe ori chiar cu oameni în interior.

Cel puțin 103 morți în Germania și 15 în Belgia din cauza inundațiilor 

Specialiştii spun că sunt cele mai grave inundații care au lovit Germania în istoria modernă, o singură altă tragedie asemănătoare a avut loc în 1962, când peste 300 de persoane au murit. "Mă tem că în zilele următoare tot ce vom vedea va fi doar amploarea dezastrului", a declarat cancelarul Angela Merkel într-o declaraţie de la Washington. Cancelarul asigură că oficialii guvernului vor acorda sprijin celor afectaţi în urma evenimentelor. Peste graniţă, 15 persoane au murit în Blegia, tot din cauza inundaţiilor, în timp ce mii de case au fost evacuate în Olanda și Luxemburg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Germania, îngenunchiată în faţa naturii. Alunecări de teren, case distruse, maşini luate de ape şi peste 100 de morţi în urma inundaţiilor devastatoare