Antena Meniu Search
x

33 de morţi în inundaţiile şi alunecările de teren din Nepal. Mii de persoane au fost evacuate din casele lor

Cel puțin 33 de persoane au murit în urma inundațiilor și alunecărilor de teren din vestul Nepalului în ultima săptămână, a informat presa locală, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 12.10.2022, 09:10

33 de persoane au murit în inundaţiile şi alunecările de teren din Nepal
33 de persoane au murit în inundaţiile şi alunecările de teren din Nepal - Profimedia Images

Cele mai grave ploi musonice au lovit provincia Karnali din nord-vest, unde mii de rezidenți au fost evacuați, au spus oficialii. Sute de locuințe au fost avariate în urma avalanșelor și inundațiilor.

Cel puțin 22 de persoane sunt încă date dispărute în provincie și alte zeci au fost rănite. Salvatorii au întâmpinat dificultăți în a ajunge în regiunea muntoasă, din cauza ploilor torenţiale.

„Am mobilizat polițiști pe teren. Am aranjat un elicopter pentru salvarea aeriană din Surkhet”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției, citat de Annapurna Post, scrie BBC. „Cu toate acestea, din păcate, din cauza faptului că vremea nu se îmbunătățește, nu există progrese, cum era de așteptat”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Mii de persoane au fost evacuate din casele lor în ultima săptămână

Cele mai multe rapoarte despre oameni dispăruți au venit din cartierul de jos Kalikot. Mii de persoane au fost evacuate din casele lor de acolo în ultima săptămână.

În unele zone ale provinciei, râul Karnali a crescut la peste 12 metri, au declarat autoritățile de urgență din Nepal. Mai multe poduri suspendate peste râu s-au prăbuşit, a informat presa locală.

Oficialii guvernamentali au trimis ajutoare în regiune cu elicoptere. Între timp, agențiile umanitare ale ONU au declarat că distribuie alimente și medicamente celor mai grav afectate comunități din vestul Nepalului.

Cel puțin 110 de persoane au murit în acest an în dezastre cauzate de ploi, potrivit Centrului Național de Operațiuni de Urgență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 33 de morţi în inundaţiile şi alunecările de teren din Nepal. Mii de persoane au fost evacuate din casele lor