Antena Meniu Search
x

Video Inundații cum nu au mai fost în 500 de ani în Florida: Imaginile dezastrului provocat de Uraganul Ian

Inundaţii cum apar o dată la 500 de ani. Cu asta se confruntă Florida după trecerea uraganului Ian. Sunt 19 morţi până acum, însă autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să ajungă la nivelul sutelor. Multe oraşe au fost pur şi simplu măturate de pe faţa pământului, iar milioane de oameni au rămas fără energie electrică.

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 21:50

Vezi și

A rămas dezastru în urma uraganului. Ian a devastat coasta de vest a Floridei. Fort Meyers, primul oraş în calea furtunii, arată ca după război. Numeri pe degete ce-a mai rămas întreg, casele şi maşinile sunt rupte în bucăţi care s-au împrăştiat pe toate străzile. 

Ron DeSantis, guvernator Florida: Unele pagube sunt, ştiţi şi voi, de nedescris. E greu să vezi o casă cum stă în mijlocul Golfului Estero, după ce a fost scoasă din temelii şi purtată acolo cu totul de vântul puternic şi de valurile de furtună şi aşezată în masa de apă. 

Casele din lemn de pe ţărm au fost ţinte sigure pentru rafalele de vânt care au lovit cu peste 240 de kilometri pe oră şi pentru valurile de peste patru metri. 

Localităţi întregi din Lee County au fost înghiţite de ape. În multe case apa le-a ajuns oamenilor până la brâu. Singurul pod care face legătura cu Sanibel County a fost distrus pe mai multe tronsoane.

Pe acelaşi subiect

Uraganul Ian: Sute de oameni sunt izolaţi sau daţi dispăruţi. Autorităţile se tem de ce-i mai rău. 

Joe Biden, preşedintele SUA: Ar putea fi cel mai sângeros uragan din istoria Floridei. Bilanţul e încă neclar, dar suntem informaţi că e vorba de pierderi substanţiale de viaţă.

Echipajele de intervenţie lucrează fără întrerupere şi au reuşit să salveze până acum peste 700 de oameni, dar şi multe animale. 

Toate cele 59 de pisici, exemplare polidactile, descendente ale pisicii lui Ernest Hemingway au fost salvate din casa memorială a scriitorului, care s-a aflat pe traiectoria uraganului. 

La Oakland, oamenii s-au simţit ca într-un film horror după ce furtuna a inundat un cimitir, iar sicriele au început să plutească pe străzi. 

După ce a adus ploi torenţiale şi inundaţii şi în nordul statului Florida, furtuna tropicală Ian a reintrat în Oceanul Atlantic de unde s-a îndreptat către Carolina de Sud, unde sunt aşteptate rafale de vânt de peste 130 de km/h şi valuri de furtună de peste 2 metri înălţime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Inundații cum nu au mai fost în 500 de ani în Florida: Imaginile dezastrului provocat de Uraganul Ian