Antena Meniu Search
x

Video Emmanuel Macron, acuzat de masculinitate toxică și iresponsabilitate. Gestul care i-a înfuriat pe criticii săi

Francezii nu au nevoie de probleme, le inventează singuri. Acum îl acuză pe preşedintele Emmanuel Macron de masculinitate toxică, pentru că a băut o bere prea repede în public. Franţa s-a împărţit în două.

de Redactia Observator

la 20.06.2023, 20:53

Vezi și

Emmanuel Macron a băut o sticlă de bere de 330 de mililitri în 17 secunde, în vestiarul echipei din Toulouse, care a câştigat campionatul de rugby. Feministele au analizat în detaliu simbolistica gestului. 

"Este cu atât mai toxic cu cât face asta în faţa altor bărbaţi, ca să fie validat. Chiar suntem într-un club al băieţilor."

Pe de altă parte, se aud şi voci care spun că băutura face parte din cultura francezilor şi că gestul nu ar trebui scos din context. Chiar unul dintre liderii opoziţiei l-a susţinut pe Emmanuel Macron.

Fabien  Roussel, secretar general al Partidului Comunist Francez: "Poate că s-ar putea face acelaşi lucru la un meci al unei echipe feminine. Nu văd de ce se spune că doar bărbaţii fac asta. Noi, cei care suntem din nord, ştim că plăcerea unei beri poate fi împărtăşită şi de femei."

Pe acelaşi subiect

Mai este o problemă pentru opinia publică din Franţa. În condiţiile în care 45.000 de oameni mor în fiecare an din cauza alcoolului, modul în care preşedintele a băut dintr-o răsuflare o bere ar încuraja consumul excesiv de alcool. Şi readuce în discuţie preferinţele lui pentru alcool.

Emmanuel Macron, președintele Franței: "Trebuie să ştii să bei, să o faci cu moderaţie, să alegi produsele bune. MUSCA Sunt un băutor de vin roşu, în general Bordeaux, unul la prânz şi unul seara. Rămân la filosofia că este un antioxidant."

Francezii mai duc o bătălie. Extremiştii de dreapta au creat o aplicaţie de dating: Droite au Coeur sau cum să îți dai întâlnire "ca să faci copii albi". Platforma "împerechează" celibatari în funcţie de religie, etnie, preferinţe politice şi încurajează modelul casnic al femeilor din anii 50. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Emmanuel Macron, acuzat de masculinitate toxică și iresponsabilitate. Gestul care i-a înfuriat pe criticii săi