Antena Meniu Search
x

52 de jurnalişti au fost ucişi în timp ce îşi făceau meseria!

Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor a prezentat un bilanţ sumbru pentru anul 2013: 52 de jurnalişti au fost ucişi în timp ce îşi făceau meseria.

Chiar dacă statistica este una tristă, Comitetul, care are sediul la New York, notează că există o îmbunătăţire faţă de anul trecut, când şi-au pierdut viaţa 73 de jurnalişti, informează Agerpres. 

Cea mai periculoasă ţară pentru reprezentanţii mass-media este în continuare Siria, care este în plin război civil şi unde au existat peste 120.000 de victime! 

În Siria, 21 de jurnalişti din cei 52 şi-au pierdut viaţa. Şase au decedat în Egipt, 5 în Pakistan, 4 în Somalia, câte 3 în Brazilia şi Irak şi câte 2 în Mali şi Rusia. 

În Turcia, Bangladesh, Columbia, Filipine, India şi Libia a fost ucis câte un jurnalist în 2013. 

În privinţa jurnaliştilor încarceraţi, Turcia este lider, la fel ca în 2012. Imediat după vin Iran şi China. În aceste trei ţări sunt închişi mai mult de jumătate din cei 211 reporteri arestaţi în toată lumea!

"Plasarea jurnaliştilor în detenţie este semnul distinctiv al unei societăţi intolerante şi represive", spune directorul Comitetului, Joel Simon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » 52 de jurnalişti au fost ucişi în timp ce îşi făceau meseria!