Antena Meniu Search
x

80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri. Asupra capitalei ucrainene au fost lansate 30 de rachete

O parte a capitalei Ucrainei a rămas, miercuri, fără curent și apă, în urma atacurilor rusești. 31 de rachete au fost lansate către Kiev, de către armata rusă, iar 20 au fost interceptate, a anunțat primarul Vitali Klitschko, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.11.2022, 09:49

80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri. Asupra capitalei ucrainene au fost lansate 30 de rachete
80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri. Asupra capitalei ucrainene au fost lansate 30 de rachete - Facebook

"Toate serviciile municipale lucrează pentru a restabili alimentarea Kievului cu energie electrică şi apă cât mai curând posibil", a declarat primarul oraşului cu trei milioane de locuitori, Vitali Klitschko, într-un comunicat.

Reţeaua de televiziune aeriană, reţeaua electrică şi alimentarea cu apă sunt toate afectate. Autobuzele electrificate nu circulă în prezent, iar trenurile de metrou circulă doar la fiecare zece minute. Reprezentanţii guvernului au promis că alimentările cu energie electrică şi apă vor fi restabilite până joi dimineaţa.

"Atacurile cu rachete de astăzi au dus la deconectarea centralelor nucleare de la majoritatea centralelor de încălzire şi apă", a postat Ministerul Energiei pe Facebook.

Reţeaua electrică a ţării a fost şi ea afectată, iar reparaţiile vor dura având în vedere amploarea pagubelor.

Pe acelaşi subiect

Cinci morți în urma atacurilor cu rachete

Întreruperile de curent au fost cauzate de atacurile masive cu rachete de miercuri, soldate cu cel puţin cinci morţi şi alţi câţiva răniţi, potrivit oficialilor ucraineni. La Kiev, cel puţin trei persoane au fost ucise şi şase au fost rănite, conform informaţiilor furnizate de administraţia militară locală.

Potrivit Kievului, armata rusă a folosit aproximativ 70 de rachete, precum şi drone de luptă în atacul aerian de miercuri. Doar asupra Kievului au fost lansate 30 de rachete, dintre care 20 au fost interceptate. Cel mai mare atac de până acum, când au fost lansate aproximativ 100 de rachete, a avut loc pe 15 noiembrie.

"Vom reînnoi totul şi vom supravieţui oricărei situaţii pentru că suntem un popor care nu se supune", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski. Preşedintele Zelenski a solicitat o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU de la New York, care a introdus o reuniune conscrată acestor atacuri pe ordinea de zi de miercuri.

ONU a înregistrat peste 6.500 de morţi civili de la începutul războiului, dintre care peste 400 de copii. Cu toate acestea, ONU presupune că numărul victimelor este, de fapt, mai mare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » 80% din Kiev a rămas fără apă şi electricitate după atacurile de miercuri. Asupra capitalei ucrainene au fost lansate 30 de rachete