Antena Meniu Search
x

Raiduri la o mănăstire veche de 1000 de ani din Kiev, unde se bănuiește că ar opera o rețea rusă de spionaj

Membri ai poliției și ai serviciilor de securitate au făcut, marți, un raid la o mănăstire creștin ortodoxă veche de 1.000 de ani din capitala Ucrainei. Autoritățile ucrainene suspectează că o rețea de spionaj rusă operează în mănăstire, transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 11:32

Pechersk Lavra Kiev
Raiduri la o mănăstire veche de 1000 de ani din Kiev, unde se bănuiește că ar opera o rețea rusă de spionaj - Shutterstock (arhivă)

Complexul Pechersk Lavra din Kiev este considerat o comoară culturală ucraineană și este sediul aripii susținute de Rusia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, cunoscută sub numele de Patriarhia Moscovei, potrivit Sky News.

Raidul a fost efectuat pentru a împiedica utilizarea mănăstirii ca "centru al lumii rusești", a declarat Serviciul de Securitate al Ucrainei. Acesta a adăugat că existau suspiciuni "cu privire la utilizarea spațiilor... pentru adăpostirea grupurilor de sabotaj și recunoaștere, a cetățenilor străini, pentru depozitarea de arme". Nu s-au dat detalii cu privire la rezultatul raidului.

În luna mai, Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei a rupt legăturile cu biserica rusă din cauza invaziei Ucrainei. De asemenea, l-a condamnat pe patriarhul Kiril, șeful bisericii ruse, pentru sprijinul acordat invaziei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Raiduri la o mănăstire veche de 1000 de ani din Kiev, unde se bănuiește că ar opera o rețea rusă de spionaj