Antena Meniu Search
x
LIVE

"A căzut direct în vapor". Ruşii au atacat iar cu drone la graniţa cu România, cel puţin două persoane, rănite. Zgomotul exploziilor s-a auzit până la Galaţi

Rusia a atacat din nou porturile Reni şi Isaccea. Mai multe drone au căzut azi noapte vis-a-vis de vama Isaccea, din judeţul Tulcea. Două dintre ele ar fi căzut în vama ucraineană, iar una pe un vapor. Marinarii au privit îngroziţi exploziile de pe malul ucrainean. La Reni, zgomotul exploziilor a fost auzit chiar şi de locuitorii din Galaţi. Garda de Coastă a anunţat închiderea traficului prin PTF Isaccea.

De Redactia Observator la 26.09.2023, 09:43
Vezi și

Martori: Fugi! Cade aici! Uite! Aici a căzut direct în vamă. Ia uite! Direct în vapor. Două au căzut în vamă şi una direct în vaporul acela.

A fost din nou o noapte tensionată la graniţa cu România. Un atac aerian al rușilor, care a avut loc în noaptea de luni spre marți, a lovit mai multe elemente de infrastructură portuară pe malul ucrainean al Dunării. Cel puțin două persoane au fost rănite și zeci de mașini au fost avariate, au anunțat ucrainenii, potrivit Reuters. În jurul orei 02:30, dronele ruseşti au atacat din nou portul Reni. Zgomotul exploziilor s-a auzit până în Galați. 

A fost atacat, pentru prima dată, şi un mic port de pe partea ucrainean, în apropiere de vama Isaccea. O dronă a căzut în port, iar o alta pe un vapor. Tot aici se află şi bacul cu care se face trecerea frontierei dintre România şi Ucraina. 

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat marţi dimineaţă, că traficul prin PTF Isaccea este închis total din cauza atacurilor de azi noapte de pe partea ucraineană (PTF Orlovka). Astfel, traficul pe ieşire este redirectionat către Galaţi Rutier. 

Pe acelaşi subiect

“La acest moment, poliţiştii de frontieră din PTF Isaccea operează strict autovehiculele aflate în punct pe intrare. Cele doua bacuri care asigură traversarea de pe un mai pe altul al Dunării sunt ancorate pe malul românesc”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Armata ucraineană a anunțat că a doborât 26 din cele 38 de drone de atac lansate noaptea trecută de ruși.

Oamenii trăiesc în teroare

În ultimele două luni, porturile Reni şi Ismail, la aproape 200 de metri de graniţa cu România, au devenit ţintele ruşilor. Localnicii din Tulcea şi Galaţi, care locuiesc în apropierea porturilor ucrainene, sunt în alertă şi se tem de ce e mai rău

Atacurile ruşilor asupra infrastructurii agricole şi portuare ucrainene s-au înmulţit după ce Vladimir Putin a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ţării vecine. De atunci, porturile fluviale Reni şi Ismail au devenit principala cale de ieşire din ţară a grânelor ucrainene. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "A căzut direct în vapor". Ruşii au atacat iar cu drone la graniţa cu România, cel puţin două persoane, rănite. Zgomotul exploziilor s-a auzit până la Galaţi