Antena Meniu Search
x

ACUZAŢII GRAVE: Ambasadorul Marii Britanii la ONU susţine că ţara sa ARE DOVEZI că regimul lui Bashar al-Assad a folosit GAZUL SARIN la Kham Shaykhun

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Matthew Rycroft, a declarat, miercuri, în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, că ţara sa are dovezi că regimul lui Bashar al-Assad a folosit GAZUL SARIN la Kham Shaykhun.

Ambasadorul Marii Britanii la ONU, Matthew Rycroft, a declarat, miercuri, în cadrul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, că ţara sa are dovezi că regimul lui Bashar al-Assad a folosit GAZUL SARIN la Kham Shaykhun.

Potrivit CNN, Matthew Rycroft a declarat în cadrul Consiliului că specialişti în arme chimice din UK au analizat mostre obţinute de la Khan Shaykhun, locul presupului atac chimic din 4 aprilie, în urma căruia au murit peste 80 de persoane.

Citeşte şi SFÂŞIETOR! Drama din spatele acestei imagini: Şi-a pierdut cei doi copii gemeni, soţia şi alte 22 DE RUDE în atacul din Siria : ”Aveau spumă la gură. Erau toţi pe podea” (VIDEO)

"Aceste mostre au avut rezultat pozitiv la agentul chimic sarin sau la o substanţă asemănătoare gazului sarin. În consecinţă, Marea Britanie susţine acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora regimul condus de Bashar al-Assad este responsabil pentru un atac cu gaz sarin la Khan Shaykhun", a declarat Matthew Rycroft.

Pe acelaşi subiect

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite trebuie să voteze, miercuri, o nouă rezoluţie, prin care se cere cooperarea regimului sirian la o anchetă privind presupusul atac chimic din provincia Idlib.

Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite au înaintat un text pentru noua rezoluţie, care reprezintă o versiune puţin corectată a propunerii prezentată săptămâna trecută la reuniunea de urgenţă a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite, după atacul chimic asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun.

Diplomaţii ar urma să voteze începând cu ora locală 15.00 (21.00 ora României), în timp ce Rex Tillerson încearcă să pună presiune pe Rusia pentru a-şi reconsidera sprijinul militar pentru regimul Assad.

Rusia ar urma să-şi folosească dreptul de veto pentru a bloca măsura, fiind a opta oară când reprezentanţii ruşi apelează la veto pentru a bloca o rezoluţie privind Siria în Consiliul de Securitate.

Rezoluţia îşi exprimă ”oroarea” cu privire la presupusa utilizare a armelor chimice şi condamnă puternic atacul lansat de forţele guvernamentale siriene pe 4 aprilie în localitatea Khan Sheikhoun.

De asemenea, rezoluţia anunţă susţinerea completă a reprezentanţilor Consiliului de Securitate pentru ca anchetatorii de la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) şi de la o comisie unită ONU-OPCW să determine cine este responsabil pentru aceste atacuri chimice din Siria.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite va cere prin această rezoluţie regimului sirian să prezinte planuri ale zborurilor, jurnalele de zbor şi alte informaţii despre operaţiunile militare de pe 4 aprilie, precum şi să predea o listă cu numele comandanţilor de pe fiecare avion şi să ofere anchetatorilor acces la bazele aeriene din Siria.

Ţările occidentale au acuzat forţele guvernamentale siriene pentru orchestrarea atacului chimic, în care şi-au pierdut viaţa 87 de persoane, inclusiv 31 de copii din Khan Sheikhoun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » ACUZAŢII GRAVE: Ambasadorul Marii Britanii la ONU susţine că ţara sa ARE DOVEZI că regimul lui Bashar al-Assad a folosit GAZUL SARIN la Kham Shaykhun