Antena Meniu Search
x

Regele Iordaniei AVERTIZEAZĂ: Dacă Trump şi Putin nu se vor împăca, după Siria şi Libia urmează MOLDOVA!

Cu puţin timp înaintea primei sale vizite la Casa Albă, Abdullah al II-lea, regele Iordaniei, a acordat un interviu jurnaliştilor de la Washington Post. 

Cu puţin timp înaintea primei sale vizite la Casa Albă, Abdullah al II-lea, regele Iordaniei, a acordat un interviu jurnaliştilor de la Washington Post

Potrivit regelui Abdullah al II-lea, Statele Unite trebuie să ajungă la o înţelegere cu preşedintele rus Vladimir Putin. În caz contrar, dacă această tensiune va continua, după lupta în Siria și Libia va urma Republica Moldova.

"Un dialog între SUA şi Rusia va ajuta. În caz contrar, americanii şi ruşii vor lupta pentru interesele sale în Siria şi Libia. Dacă cele două ţări vor continua confruntările, următoarea ţintă a lui Putin va fi Republica Moldova. Ruşii vor continua să agite situaţia, dacă nu ajungem la un numitor comun", a spus regele Iordaniei.

De asemenea, Abdullah al II-lea a vorbit despre rolul-cheie pe care el se aşteaptă să-l joace în revigorarea discuţiilor de pace stagnate dintre Israel şi Palestina.

Pe acelaşi subiect

Abdullah, gardianul locurilor sfinte musulmane de la Ierusalim, a jucat un rol cheie în eforturile Washingtonului de a media o pace între israelieni şi palestinieni.

De la înfiinţarea israelului, în 1948, Iordania a absorbit valuri de refugiaţi palestinieni, dar şi refugiaţi din calea războaielor civil din Liban şi din Irak (1975-1990).

Trump a promis în campanie să mute sediul Ambasadei Statelor Unite de la Tel Aviv la Ierusalim, ceea ce a provocat proteste din partea palestinienilor şi comunităţii internaţioale, care consideră că acest lucru va compromite orice perspectivă a unei păci israeliano-palestiniene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Regele Iordaniei AVERTIZEAZĂ: Dacă Trump şi Putin nu se vor împăca, după Siria şi Libia urmează MOLDOVA!