Antena Meniu Search
x

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, consideră atacul american cu rachete ca fiind "idiot şi iresponsabil"!

Preşedinţia siriană a declarat că atacul american cu rachete asupra unei baze aeriane a armatei siriene în Homs a crescut determinarea Damascului de a învinge grupurile de insurgenţi, promiţând să intensifice ritmul operaţiunilor împotriva lor, informează Reuters şi AFP.

Preşedinţia siriană a declarat că atacul american cu rachete asupra unei baze aeriane a armatei siriene în Homs a crescut determinarea Damascului de a învinge grupurile de insurgenţi, promiţând să intensifice ritmul operaţiunilor împotriva lor, informează Reuters şi AFP.

"Această agresiune a crescut determinarea Siriei de a-i lovi pe acei agenţi terorişti, de a continua să-i zdrobească şi de a intensifica ritmul de acţiune în acest scop oriunde ei s-ar afla", potrivit unui comunicat al preşedinţiei.

Comunicatul descrie atacul SUA ca "idiot şi iresponsabil", arătând că Washingtonul este "în mod naiv atras de o campanie de propagandă falsă" - o referire la acuzaţiile că guvernul sirian a efectuat un atac chimic în această săptămână.

"Tot ceea ce a întreprins America nu este decât un act idiot şi iresponsabil şi dezvăluie viziunea sa pe termen scurt (...) şi lipsa de discernământ pe planurile politic şi militar", a indicat preşedinţia în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Atacul SUA cu rachete a intervenit ca răspuns la atacul chimic, despre care Washingtonul afirmă că a fost efectuat de guvernul sirian. Guvernul sirian a respins ferm lansarea unui astfel de atac.

Baza al-Shaayrat, situată în provincia Homs, a fost atinsă la ora 00.43 GMT (3.43, ora României) de 23 de rachete de croazieră de tip Tomahawk, dintre cele 59 lansate de la bordul navelor americane USS Porter şi USS Ross care se află la Marea Mediterană.

Preşedintele rus Vladimir Putin - a cărui ţară este, împreună cu Iranul, principalul aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad - "consideră atacul american împotriva Siriei o agresiune împotriva unui stat suveran", a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul consideră totodată că "această acţiune a Washingtonului provoacă un prejudiciu considerabil relaţiilor ruso-americane, care sunt deja într-o stare lamentabilă".

Atacul american are loc în urma unui presupus atac chimic asupra localităţii Khan Sheikhoun, în provincia Idlib, marţi, soldat cu cel puţin 86 de morţi - inclusiv 30 de copii -, imputat regimului sirian de către Washington.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, consideră atacul american cu rachete ca fiind "idiot şi iresponsabil"!