Antena Meniu Search
x

Adăpost antiatomic de teama rușilor

Descoperire incredibilă a poliţiştilor germani, într-un mic sat din Bavaria.Un localnic îşi transformase pivniţa în adăpost antiatomic echipat cu un arsenal de aproape 150 arme de foc, muniţii şi explozivi

Vezi și

Descoperire incredibilă a poliţiştilor germani, într-un mic sat din Bavaria.Un localnic îşi transformase pivniţa în adăpost antiatomic echipat cu un arsenal de aproape 150 arme de foc, muniţii şi explozivi.

Pe dinafară, casa electricianului de 59 de ani nu se deosebeşte prin nimic de cele din jur. Aşa că poliţiştii erau convinşi că îşi pierd timpul când au venit să verifice sesizarea unor vecini, care afirmau că omul deţine arme şi explozivi. Dar ceea ce au descoperit în pivniţă i-a lăsat fără grai.

Era o construcţie ca un adăpost antiatomic, cu două încăperi, în care se aflau aproape 150 de arme, 20.000 de cartuşe, 20 kg de material pentru prepararea explozivilor şi 20 kg de carburant.

Proprietarul nu are permis pentru niciuna din arme, cumpărate, probabil, de pe piaţa neagră. El a explicat că voia doar să se apere în cazul unei invazii armate a Rusiei, care i se părea foarte probabilă. Anchetatorii nu-şi amintesc vreun caz similar în Germania sau în întreaga Europă. Depozite ascunse de armament s-au găsit şi până acum, dar erau mai mici şi aparţineau fie unor colecţionari, fie unor grupări criminale.

Dacă se dovedeşte că omul adunase, într-adevăr, armele ca apărare împotriva unui potenţial atac al Rusiei, cazul este excepţional. El avea, practic, cu ce să echipeze o mică armată de apărare.

Ferma nu şi-a dezvăluit încă toate secretele: poliţiştii bănuiesc că în pivniţă ar mai putea exista ascunzători şi chiar capcane, aşa că ei continuă cercetările cu mare atenţie. Deocamdată, ancheta a stabilit că proprietarul nu are legături cu nicio grupare extremistă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Adăpost antiatomic de teama rușilor