Antena Meniu Search
x

Adios, El Lider Maximo: Fidel Castro a fost înhumat

Fostul lider cubanez Fidel Castro a fost înhumat, în cadrul unei ceremonii private. Cenușa lui a fost depusă în Santiago de Cuba, al doilea oraș al țării.

Vezi și

Fostul lider cubanez Fidel Castro a fost înhumat, în cadrul unei ceremonii private. Cenușa lui a fost depusă în Santiago de Cuba, al doilea oraș al țării.

Fidel Castro a fost înhumat la Santiago de Cuba, în cadrul unei ceremonii private, care marchează finalul celor 9 zile de doliu decretate după moartea fostului lider. Cenușa lui Fidel a fost depusă în cimitirul Santa Ifigenia.

La ceremoniei au participat Premierul Greciei – Alexis Țipras, Președinții Venezuelei – Nicolas Maduro, Boliviei – Evo Morales, liderul congolez Denis Sassou și foștii președinți brazilieni Inacio Lula da Silva și Dilma Roussef.  Au fost prezenți, de asemenea, ex-fotbalistul argentinian Diego Maradona și Segolene Royal, Ministrul Ecologiei din Franța.

Cenușa lui Fidel Castro a fost adusă sâmbătă în Santiago de Cuba. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, la trecerea convoiului funerar. Mulțimea a agitat steaguri ale Cubei și pancarte cu mesajul:”Fidel, te iubim!”.

Zeci de minute au răsunat cântecele patriotice. Seara a avut loc o ceremonie gigantică, în memoria fostului lider. Fratele său, actualul președinte Raul Castro, a promis să ducă mai departe moștenirea revoluționară a lui Fidel.

Fidel Castro, unul dintre cei mai longevivi lideri de pe planetă, a murit pe 25 noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Adios, El Lider Maximo: Fidel Castro a fost înhumat