Antena Meniu Search
x

ALEGERI FRANȚA - Trei candidați cu șanse egale în turul de duminică. Care este scenariul negru?

Primul tur al prezidențialelor din Franța arată o competiție foarte strânsă. Potrivit sondajelor difuzate vineri  Macron, Le Pen și Fillon se află departajati  de cate un punct procentual în intența de vot.

Primul tur al prezidențialelor din Franța arată o competiție foarte strânsă. Potrivit sondajelor difuzate vineri  Macron, Le Pen și Fillon se află departajați  de câte un punct procentual în intenția de vot.

Candidatul social liberal Macron  este creditat cu 23 % din voturi, el fiind considerat ,,favorit  fragil”.

Candidatul Frontului Național,Marine Le Pen, se mentine la cota de 22 % iar Fillon, reprezentatntul Republicanilor de centru-dreapta a reusit să recupereze cateva procente după scandalurile de la inceputul campaniei, avand acum 21 % din intenția de vot.

Surpriza o reprezinta Melenchon, un candidat cu un program radical de stânga națională , care are o dinamică accentuată, reusind să culeagă 18 % din intentia de vot.

Miza primului tur este, paradoxal mai mare decât cel de al doilea tur, decisiv, pentru desemnarea presedintelui Frantei. Sondajele dau scoruri confortabile pentru Macron în competitie cu Le Pen sau Fillon. Fillon ar învinge-o detasat pe Marin Le Pen dacă ajunge în turul doi.

Cercurile de afaceri franceze sunt speriate de scenariul ,,negru”, în care Le Pen și Melenchon ar ajunge la Palatul Elysee. Cei doi anunță retragerea din zona euro, politici de control al emigrației (Le Pen), impozitarea cu 90 la sută a veniturilor anuale de peste 400 mii euro (Melenchon).

 Dan Constantin

CITEŞTE ŞI: Meci în patru la ALEGERILE PREZIDENŢIALE din Franţa. Cine sunt principalii candidaţi

CITEŞTE ŞI: Alegeri prezidenţiale în Franţa. Ce spun ULTIMELE SONDAJE înaintea primului tur de scrutin

CITEŞTE ŞI: ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN FRANŢA. Tot ce trebuie să ştii despre scrutinul de duminică

CITEŞTE ŞI: ALEGERI PREZIDENŢIALE ÎN FRANŢA. Cine sunt cei 11 candidaţi în cursa pentru palatul Elysee

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » ALEGERI FRANȚA - Trei candidați cu șanse egale în turul de duminică. Care este scenariul negru?