Antena Meniu Search
x

Video Alegeri SUA 2022. Cursă strânsă pentru Senat. Donald Trump, mare pierzător, votul a întărit poziția principalului contracandidat republican al fostului președinte

Statele Unite ale Americii au ieşit la vot, iar americanii spun că au votat pentru schimbare. Inflaţia şi dreptul la avort au fost principalele probleme care i-au determinat să meargă la urne. Republicanii nu au câştigat atât de mult pe cât s-au aşteptat, iar democraţii sărbătoresc deja rezultatele bune din mai multe state. Deocamdată, Joe Biden lasă loc de interpretări când vine vorba de următoarele alegeri prezidenţiale. Iar Donald Trump va face un anunţ oficial săptămâna viitoare.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 09:12

Vezi și

Mai puţin de 10.000 de voturi au rămas de numărat în Georgia, insuficiente însă pentru a mai schimba soarta alegerilor. Niciunul dintre candidaţi nu a obţinut minimul de 50% din voturi, ceea ce duce la organizarea unui nou tur de scutin ce se va desfăşura pe data de 6 decembrie. Alegerile de mijloc de mandat anunţă cumva şi ce s-ar putea întâmpla la prezidenţialele din 2024. De altfel, întrebat dacă rezultatul de acum va influenţa candidatura sa la următoarele alegeri prezidenţiale, Joe Biden a răspuns optimist şi încrezător, evitând totuşi să dea un răspuns fără echivoc. 

Joe Biden, preşedintele SUA: "Intenţia noastră este să candidăm din nou. Asta a fost intenţia noastră de la început, în ciuda rezultatelor de la alegeri. Şi asta e, în final, o decizie de familie. Cred că toată lumea îşi doreşte ca eu să candidez, dar vom avea discuţii despre asta." 

Politica controversată a democraţilor i-a determinat pe unii americani să-i ia partea fostului preşedinte Donald Trump, în speranţa unor schimbări. 

"Una dintre problemele care mă preocupă pe mine, în calitate de cetăţean al statului Ohio, este, bineînţeles, avortul."

Pe acelaşi subiect

"Vreau ca ei să înceapă să conducă această ţară ca pe o afacere... aşa cum a făcut Trump." 

O înfrângere pentru Donald Trump

Republicanii au intrat în aceste alegeri promiţând că vor schimba din temelii politica administraţiei Biden. Rezultatele mult sub aşteptări fac ca Trump să piardă o mare parte dintre susţinători la alegerile prezidenţiale din 2024. Favorit ar fi acum republicanul Ron DeSantis, reales guvernator al Floridei. 

 Ron DeSantis, guvernatorul al statului Florida: "Mulţumită sprijinului copleşitor al oamenilor din Florida, nu numai că am câştigat alegerile, ci am şi rescris harta politică."

Într-un interviu, Trump a spus că îşi va anunţa decizia săptămâna viitoare. La Casa Albă, starea de spirit s-a îmbunătățit odată cu rezultatele neaşteptat de bune ale Partidului Democrat. Pe Twitter, Biden a postat o fotografie a victoriei, dar şi un videoclip în timp ce dădea telefoane de felicitare câştigătorilor. 

"Salut, prietene, Joe Biden aici! Felicitări!"

"Felicitări!"

"Joe Biden aici, felicitări, copile!"

Cum afectează rezultatele acestor alegeri România?

Cu un parteneriat strategic cu Statele Unite şi un război la graniţa, România este direct interesată de rezultatele acestor alegeri.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: "Nu mă aştept ca din zona Republicană să se transmită mesaje de relaxare a atitudinii Statelor Unite de aşa manieră încât Federaţia Rusă să aibă de profitat. Deci, dacă ar fi să ne uităm la istoria recentă, vom vedea, cel puţin în ceea ce priveşte România, politica Statelor Unite era cât se poate de categorică."

Abia în decembrie am putea afla cine va controla pentru următorii 4 ani Senatul american. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Alegeri SUA 2022. Cursă strânsă pentru Senat. Donald Trump, mare pierzător, votul a întărit poziția principalului contracandidat republican al fostului președinte