Antena Meniu Search
x

Putin și-ar fi mutat familia într-un "adăpost nuclear" din Siberia, în timp ce Rusia bombardează Ucraina. "Asta e adevărata lui familie"

Vladimir Putin și-ar fi mutat întreaga familie într-un “oraș subteran” din Siberia, susține politologul și fostul profesor rus Valery Solovey, citat de Daily Mail.

de Redactia Observator

la 01.03.2022, 15:38

Putin și-ar fi mutat familia într-un "oraș subteran" din Siberia, în timp ce Rusia bombardează Ucraina cu rachete GRAD. "Asta e familia lui adevărată"
Putin și-ar fi mutat familia într-un "oraș subteran" din Siberia, în timp ce Rusia bombardează Ucraina cu rachete GRAD. "Asta e familia lui adevărată" - Profimedia Images

Buncărul “de lux” dotat cu echipamente de ultimă generație este situat în Munții Altai și a fost proiectat pentru a oferi adăpost în caz de război nuclear, a declarat politologul Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani.

Fost profesor la Institutul de stat de Relații Internaționale din Moscova (MGIMO) – o instituție care formează viitori diplomați și spioni de top - Solovey a susținut anterior și că Putin ar suferi de probleme medicale și că ar fi luat parte la ritualuri șamanice secrete, bizare, alături de ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Există voci care îl acuză pe Solovey că este adept al teoriilor conspirației sau că este un „farsor”, însă săptămâna trecută a fost interogat timp de șapte ore de autoritățile ruse din cauza acuzațiilor pe care le-a făcut despre starea medicală și psihică a lui Putin, pe un canal de Telegram pe care îl administrează. Casa lui a fost, de asemenea, percheziționată și i-au fost confiscate mai multe obiecte electronice, potrivit sursei citate. Solovey a fost ulterior eliberat, dar cazul nu este închis.

Orașul ascuns în munții Altai

Pe acelaşi subiect

Afirmația privind planul lui Putin de a-și pune familia la adăpost vine în timp ce Rusia bombardează Kievul și Harkov cu rachete GRAD, iar Kremlinul este acuzat de crime de război în Ucraina.

„În weekend, familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear", a decarat fostul profesor, într-o înregistrare video. „Acest buncăr este situat în munții Altai. De fapt, nu este un buncăr, ci un adevărat oraș subteran, dotat cu echipamente electronice, de ultimă oră”.

Solovey, care susține că are surse apropiate la Kremlin, s-ar putea referi la o „dacha” construită de gigantul energetic Gazprom, cu un deceniu în urmă, în districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan. 

Pe terenurile din jurul proprietății au fost observate mai multe puncte de ventilație și o linie de înaltă tensiune conectată la o substație ultramodernă de 110 kilovolti, suficientă pentru a alimenta un mic oraș.

Solovey: Asta e adevărata familie a lui Putin

Solovey nu a explicat clar la cine s-a referit, dar a susținut anterior că liderul de la Kremlin s-a căsătorit în secret cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, în vârstă de 38 de ani. „Aceasta este familia lui adevărată, iar Alina este capabilă să-i influențeze deciziile”, a declarat Solovey, anul trecut.

Putin are două fiice adulte, Maria Vorontsova, în vârstă de 36 de ani, genetician, și Katerina Tikhonova, 35 de ani, o dansatoare devenită matematiciană.

De asemenea, se presupune că ar avea și o fiică pe nume Luiza Rozova, de 18 ani, cunoscută și sub numele de Elizaveta Krivonogikh, dintr-o relație anterioară cu Svetlana Krivonogikh. Potrivit unor zvonuri, el ar avea copii și cu Kabaeva. Cu privire la aceste speculații, Putin a declarat în repetate rânduri: „Am o viață privată în care nu vreau să se amestece absolut nimeni. Acest lucru trebuie respectat".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Putin și-ar fi mutat familia într-un "adăpost nuclear" din Siberia, în timp ce Rusia bombardează Ucraina. "Asta e adevărata lui familie"