Antena Meniu Search
x

Alertă de ciumă în SUA. O persoană din Colorado a murit, după ce a fost infectată. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei, spun medicii

O persoană din Colorado a decedat, după ce a fost infectată cu ciumă. Oamenii se pot îmbolnăvi foarte uşor, printr-o simplă muşcătură de purice. Simptomele se aseamănă cu cele ale gripei, spun medicii.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 11:03

Alertă de ciumă în SUA. O persoană din Colorado a murit, după ce a fost infectată
Alertă de ciumă în SUA. O persoană din Colorado a murit, după ce a fost infectată - Profimedia

O persoană din statul american Colorado a murit de ciumă, au anunţat luni responsabili din domeniul sănătăţii, potrivit DPA.

Ciuma se poate lua prin muşcături de purici

Persoana locuia în comitatul Archuleta, aflat în sud-vestul statului Colorado, potrivit San Juan Basin Public Health (SJBPH).

În prezent, Departamentul de stat pentru sănătate publică şi SHBPH investighează decesul.

Pe acelaşi subiect

"Deşi această boală este foarte rară, este important să cunoaşteţi cum puteţi fi expuşi şi simptomele pe care le poate provoca", a declarat directorul executiv interimar al SJBPH, Tiffany Switzer. "Dacă credeţi că aveţi simptome compatibile cu ciuma, solicitaţi imediat asistenţă medicală şi anunţaţi că este posibil să fi fost expus", a adăugat ea.

Oamenii se pot îmbolnăvi de ciumă - care este tratabilă - prin bacterii de la muşcături de purici infectaţi sau prin contact direct cu animale infectate, cum ar fi anumite specii de veveriţe sau şobolani, relatează Agerpres.

La ce simptome trebuie să fim atenţi

Simptomele includ apariţia bruscă a febrei mari şi/sau inflamarea ganglionilor limfatici.

Riscul de a contracta ciuma este cel mai mare în timpul verii, însă rămâne prezent pe tot parcursul anului, a precizat SJBPH.

Se crede că ciuma, cunoscută în trecut sub numele de "Moartea Neagră", a ucis circa 25 de milioane de persoane în Europa secolului al XIV-lea.

Doar circa şapte cazuri de ciumă la om sunt raportate în fiecare an, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC). Acestea apar în principal în zonele rurale din vestul şi sud-vestul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Alertă de ciumă în SUA. O persoană din Colorado a murit, după ce a fost infectată. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale gripei, spun medicii