Antena Meniu Search
x

ALERTĂ la nivel mondial! Un focar de CIUMĂ a ucis ZECI de oameni, alte sute fiind infectați. Autoritățile sunt disperate: "De data asta e diferit"

Un focar de ciumă izbucnit în în urmă cu câteva zile a ucis 21 de persoane, alte peste 100 fiind infectate, a anunțat duminică Organizația Mondială a Sănătății

Un focar de ciumă izbucnit în în urmă cu câteva zile a ucis 21 de persoane, alte peste 100 fiind infectate, a anunțat duminică Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Autoritățile din Madagascar și OMS sunt îngrijorate de această epidemie, finind anunțate interzicerea adunărilor publice de amploare.

''OMS este îngrijorată de faptul că ciuma se poate răspândi deoarece este deja prezentă în mai multe orașe, iar acesta este începutul sezonului epidemic, care se desfășoară în mod obișnuit din septembrie până în aprilie'', se arată într-o declarație semnată de Charlotte Ndiaye, reprezentantă a OMS în Madagascar.

OMS a adăugat că actuala epidemie este neobișnuită deoarece, ''spre deosebire de focarele din trecut, afectează zone urbane largi, ceea ce crește riscul de transmitere'' a bolii.

Pe acelaşi subiect

Conform Ministerului Sănătății din această țară, șase persoane au murit de ciumă în capitala Antananarivo.

Premierul Olivier Mahafaly a anunțat sâmbătă la televiziune că ''toate întâlnirile și evenimentele'' din capitală, precum competițiile sportive, vor fi suspendate temporar în ''încercarea de a stopa răspândirea acestei boli''.

Aproximativ 400 de cazuri de ciumă sunt înregistrate în Madagascar în fiecare an, majoritatea fiind declanșate de forma bubonică a bolii, care este transmisă în urma contactului cu țesut sau fluide infectate, precizează sursa citată.

Tulpina pneumonică a bolii, mai rară — care se răspândește în urma contactului cu o persoană infectată — este fatală dacă nu este tratată în decurs de 24 de ore.

Aproape jumătate dintre cazurile identificate până în prezent sunt de ciumă pneumonică, a anunțat OMS.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » ALERTĂ la nivel mondial! Un focar de CIUMĂ a ucis ZECI de oameni, alte sute fiind infectați. Autoritățile sunt disperate: "De data asta e diferit"