Antena Meniu Search
x

Aliat neaşteptat pentru armata ucraineană. Cum ar putea contribui castorii la apărarea în fața atacurilor rusești

Sună neobişnuit, dar ar putea să fie o realitate. Castorii ar putea deveni un adevărat aliat pentru armata ucraineană în luptele cu ruşii. Barajele construite de animale nu au mai fost dărâmate, spre deosebire de alţi ani, motiv pentru care au devenit o piedică naturală pentru atacurile trupelor ruse. 

de Redactia Observator

la 12.01.2023, 21:58

Castorii ar putea contribui la apărarea Ucrainei în fața atacurilor rusești
Castorii ar putea contribui la apărarea Ucrainei în fața atacurilor rusești - Shutterstock

În jurul graniței dintre Ucraina și Belarus, există kilometri întregi cu noroi gros și câmpuri înecate de apă. Asta în urma unei ierni mai blânde decât în mod obișnuit care, potrivit specialiștilor, a creat condiții ideale pentru ucraineni pentru a-și apăra țara, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Oficialii ucraineni au avertizat că ar putea avea loc o nouă ofensivă a rușilor de pe teritoriul vecinului Belarus, care să se îndrepte spre teritoriul nordic al Ucrainei. O unitate din Volyn, care apără zona, se antrenează pentru un eventual atac al rușilor.

"Pe propriul teritoriu, totul te va ajuta să îl aperi, peisajul, o mulțime de râuri, care au ieșit din matcă anul acesta", a declarat Viktor Rokun, unul dintre comandanții unității militare.

Populaţia locală de castori poate deveni un aliat neaşteptat pentru ucraineni

Pe acelaşi subiect

Purtătorul de cuvânt al unității, Serhiy Khominskyi, a dezvăluit faptul că ucrainenii au un aliat neașteptat: populația locală de castori. "Când își construiesc barajele, în mod normal, oamenii le distrug, dar nu au făcut-o anul acesta din cauza războiului, așa că acum este apă peste tot", a spus el.

Analistul Konrad Muzyka susține că, deși o acumulare de trupe rusești ar fi fost observată în Belarus, un atac în nord-vestul Ucrainei dinspre Belarus s-ar confrunta cu dificultăți enorme.

"Este un loc oribil pentru a desfășura o operațiune ofensivă. Sunt multe cursuri de apă acolo, foarte puține drumuri", a precizat specialistul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Aliat neaşteptat pentru armata ucraineană. Cum ar putea contribui castorii la apărarea în fața atacurilor rusești