Antena Meniu Search
x

Video Alți 41 de cetățeni români au scăpat din Gaza. Ore agonizante la ieșirea din enclava palestiniană

Război Israel - HamasAlţi 41 de cetăţeni români şi familiile acestora au ieşit ieri din Fâşia Gaza, după ce punctul de frontieră Rafah s-a redeschis. Cetăţenii evacuaţi urmează să ajungă în România în perioada următoare.

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 10:13

Vezi și

Au fost ore agonizante pentru românii care au solicitat ieșirea din Fâșia Gaza. Întrucât formalitățile de trecere a frontierei spre Egipt sunt complicate, aceștia au așteptat la rând, fără sa fie siguri ca pot ieși de pe teritoriul Palestinian.

În cele din urmă, eu au primit acceptul de a părăsi Gaza și o echipa mobilă cu reprezentanți ai ambasadei României la Cairo urmează să-i aducă pe aceștia la aeroportul din Cairo, pentru a fi îmbarcați într-o aeronavă cu destinația București.

Vorbim de persoane cu dublă cetățenie, româno-palestiniană, care fie au făcut studiile în România acum mult timp apoi s-au stabilit în Gaza, fie de români care s-au căsătorit cu cetățeni palestinieni și, la fel, s-au mutat în Gaza.

Odată ce vor ajunge în România, unii dintre ei se vor acomoda cu ajutorul rudelor, alții în schimb, nu au familii și, pentru început, vor fi cazați într-un centru pus lanl dispoziție de autoritățile de la București.

La fel ca în cazul primului grup evacuat, cetățenii româno-palestinieni au puține variante, pentru viitor. Una, să înceapă o viață nouă în România, de la zero, să-și găsească de muncă sau să stea o perioadă, sperând că situația din Gaza se va detensiona la un moment dat și ei se vor putea întoarce acasă, a transmis reporterul Observator Cristi Popovici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Alți 41 de cetățeni români au scăpat din Gaza. Ore agonizante la ieșirea din enclava palestiniană