Antena Meniu Search
x

Video "Pauze zilnice" de 4 ore în unele zone din Fâșia Gaza, pentru ca palestinienii să poată pleca din calea bombelor

Război Israel - HamasBombardamentele din Gaza se intensifică. Însă, pentru siguranţa civililor care au rămas acolo, Israelul acceptat pauze zilnice de patru ore, fără atacuri, în unele zone din enclavă. În tot acest timp, Jihadul Islamic palestinian a publicat un videoclip cu doi ostatici pe care urmează să-i elibereze din motive umanitare.

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 08:08

război în Fâșia Gaza
"Pauze zilnice" de 4 ore în unele zone din Fâșia Gaza, pentru ca palestinienii să poată pleca din calea bombelor - Profimedia Images

După mai bine de o lună de atacuri în Fâşia Gaza, Israelul a acceptat un acord venit în ajutorul civililor. Casa Albă a anunţat că vor exista "pauze zilnice" de patru ore, fără atacuri, în nordul enclavei, iar palestinienii vor fi anunţaţi cu trei ore înainte.

  • John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă: Vor exista de acum două coridoare umanitare prin care oamenii vor putea pleca din zonele ostile din nordul Fâşiei Gaza. Ni s-a transmis de către israelieni că nu vor avea loc operațiuni militare în aceste zone pe durata pauzei.

Un armistiţiu în Fâșia Gaza iese din discuţie

Şeful CIA şi cel al Mossad au fost în Qatar ieri pentru a discuta o înţelegere de eliberare a 15 ostatici dacă Israel opreşte atacurile terestre şi bombardamentele, efort care s-a lovit de refuzul categoric al lui Netanyahu.

Pe acelaşi subiect
  • Benjamin Netanyahu​, premierul Israelului: Vreau să neg zvonurile pe care le tot auzim: nu va exista o încetare a focului fără eliberarea ostaticilor.

Inclusiv Joe Biden a declarat că a cerut Israelului mai mult de trei zile pentru eliberarea ostaticilor, fără succes însă. Între timp, Jihadul Islamic palestinian a publicat un videoclip cu doi ostatici din Fâşia Gaza pe care urmează să-i elibereze din motive umanitare. Aflată într-un scaun cu rotile, Hanna Katsir îl critică pe premier şi spune că a trăit, în toate aceste săptămâni, în condiţii bune. Nu se ştie însă dacă mesajul este cu adevărat al ei sau a fost creionat de terorişti.

  • Hanna Katsir: Netanyahu distruge tot ce este bun, răneşte oameni, îi insultă şi de aceea toţi acei copii au murit.

În imagini apare şi un băiat de numai 13 ani care vrea să ajungă cât mai repede înapoi la familia sa. Eliberarea lor se va face când condiţiile de securitate pe teren sunt îndeplinite, anunţă aripa militară a Jihadului Islamic. Pe teren, atacurile se intensifică însă pe mai multe fronturi. Yemen a revendicat un atac aerian asupra oraşului Eilat aflat în sudul Israelului.

Yahya Sare'e, purtător de cuvânt armată: Forţa militară din Yemen va continua operaţiunile pentru a se apăra în faţa tiraniei la care palestinienii sunt supuşi.

Israelul atacă și în Cisiordania

În Cisiordania, cel puţin 14 palestinieni au fost ucişi în urma unui raid al armatei israeliene asupra taberei de refugiaţi din Jenin, iar, pe timpul zilei, mai multe tancuri vehicule blindate au fost văzute pe străzile din oraş.

Nici manifestaţiile nu se apropie de final. Zeci de oameni s-au adunat în semn de protest în faţa casei din Ierusalim a miliardarului Simon Falic în care Netanyahu locuieşte de câteva săptămâni. Şi în New York, sute de protestatari pro-Palestina au luat la pas străzile din oraş pentru a cere încetarea războiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Pauze zilnice" de 4 ore în unele zone din Fâșia Gaza, pentru ca palestinienii să poată pleca din calea bombelor