Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Am plecat cu fiica mea pe coridor și a urmat a doua explozie". Mărturii sfâşietoare din interiorul spitalului din Kiev lovit de ruşi

Război în Ucraina. Atac de o cruzime rară în Ucraina! Rusia a bombardat cel mai mare spital pentru copii bolnavi de cancer. Alte rachete au făcut prăpăd în mai multe oraşe, unde au căzut peste casele localnicilor. Cel puţin 37 de oameni au murit şi zeci au fost răniţi. Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi la cererea mai multor ţări. 

de Redactia Observator

la 09.07.2024 , 10:15

Una dintre aripile spitalului pentru copii s-a prăbuşit într-un nor de praf în câteva secunde, după ce a fost bombardată. În interior, imaginile sunt greu de privit. Un bloc operator abandonat în mjlocul unei operaţii. Incubatoarele în care erau ţinuţi nou-născuţii zac goale, la fel şi paturile din care părinţi disperaţi i-au luat pe micii pacienţi şi au fugit la adăpost. "Am auzit prima explozie, a fost foarte aproape! Am reacționat repede. Fiica mea a început să țipe. Am fugit în secție. Ni s-a spus să coborâm la subsol. Am plecat cu fiica mea pe coridor și atunci a fost a doua explozie", a declarat Inna Bereznytska, mama unui copil.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni astăzi la cererea mai multor ţări

Dezorientaţi şi înspăimântaţi, alţi părinţi au ieşit în stradă cu copiii în braţe. Trotuarul s-a transformat în sală de tratament. Mai mulţi pacienţi măcinaţi de boli grave au fost îngrijiţi de medici pe asfalt. În paralel, cu mâinile goale şi halatele pline de sângele victimelor, doctori şi asistenţi au început să sape sub dărâmături după supravieţuitori, ajutaţi de rudele copiilor. "Nu puteam să cred că s-ar putea întâmpla așa ceva, că ar putea exista atacuri la un spital cu copii bolnavi! Este greu de descris în cuvinte!", a declarat Inna Bereznytska, mama unui pacient.

Vezi și

Cel puţin doi oameni au murit şi şapte au fost răniţi în bombardamentul de la spitalul de copii. Rusia neagă atacul. Susţine că peste clădire au căzut resturile unor rachete antiaeriene ucrainene, dar nu a prezentat dovezi. În altă parte a Kievului, armele Moscovei au distrus un bloc şi au lăsat în urmă zeci de morţi şi răniţi. Președintele Volodimir Zelenski susţine că Rusia a tras 40 de rachete în ținte din toată Ucraina. Atacurile au fost date şi cu hipersonice Kinjal, unele dintre cele mai avansate arme rusești, care zboară cu o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul, motiv pentru care sunt greu de interceptat.   

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » "Am plecat cu fiica mea pe coridor și a urmat a doua explozie". Mărturii sfâşietoare din interiorul spitalului din Kiev lovit de ruşi