Antena Meniu Search
x

Ameninţare pentru Papa Francisc. Un plic cu trei gloanţe şi un mesaj a fost descoperit de un lucrător la poştă

Poliţia italiană a descoperit un plic trimis Papei Francisc în care se aflau trei gloanţe de pistol şi un mesaj către Suvernaul Pontif.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 10.08.2021, 08:28

Vezi și

Poliţia italiană a confiscat un plic cu trei gloanţe trimis Papei Francisc din Franţa. Acesta a fost descoperit în apropiere de Milano, la un centru de triere a poştei, şi conţinea trei gloanţe de pistol şi un mesaj. 

Poşta a chemat poliţia după ce a descoperit plicul, în noaptea de duminică spre luni, în oraşul Peschiera Borromeo. Plicul a fost trimis la adresa ”Papa, Vatican, Piaţa Sfântul Petru” şi nu avea adresă de retur, însă avea un timbru francez, relatează presa italiană. 

Conform Corriere della Sera, plicul conţinea trei gloanţe de 9 milimetri, de regulă folosite în revolvere Flobert, şi un mesaj cu referire la operaţiunile financiare din Vatican. 

Cine a trimis plicul cu gloanţe către Papa Francisc

Pe acelaşi subiect

Managerul operaţiunilor poştale din Peschiera Borromeo, în apropiere de Milan, a alertat autorităţile când a găsit plicul suspect în timpul sortării, în noaptea zilei de 8 august. 

Potrivit surselor din jurul anchetei, bărbatul care a trimis plicul ar fi deja cunoscut jandarmilor de la Vatican, cu care carabinierii din Milan se coordonează în prezent pentru a evalua pericolul gestului. Acesta ar mai fi trimis scrisori către Vatican şi în trecut, iar anchetatorii încearcă în prezent să îi dea de urmă. 

Scrisoarea purta un timbru din Franţa şi în ea se mai afla şi copia unei depuneri bancare de 10 euro, dar nu se ştie pentru ce şi în ce circumstanţe a fost aceasta făcută, mai scrie Corriere della Sera.

Ameninţări cu moartea la adresa Papei Francisc

Papa Francisc şi-a reluat de curând activităţile, după ce a petrecut 10 zile în spital după o operaţie la colon, în luna iulie. Vaticanul a anunţat că pontiful, în vârstă de 84 de ani, a răspuns bine tratamentului.

Acesta urmează să viziteze Ungaria şi Slovacia luna viitoare, precum să apară şi la Conferinţa COP26 pe tema cliimei, de la Glasgow, Scoţia, din noiembrie. 

Şefii securităţii de la Vatican şi-au exprimat în trecut îngrijorarea cu privire la ameninţările cu moartea pe care le primeşte Papa Francisc, care s-au înteţit odată cu creşterea influenţei grupului Statul Islamic în Orientul Mijlociu.

În plus, luna trecută, Vaticanul a condamnat zece persoane, printre care şi un cardinal italian, pentru presupuse ilegalităţi financiare, printre care fraudă, abuz de putere, ameninţări sau corupţie. Acuzaţiile au inclus prădarea Vaticanului de zeci de milioane de dolari donaţi prin investiţii păguboase, afaceri cu oameni dubioşi şi aparente favoruri pentru prieteni şi membri ai familiilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ameninţare pentru Papa Francisc. Un plic cu trei gloanţe şi un mesaj a fost descoperit de un lucrător la poştă