Antena Meniu Search
x

Galerie foto Papa Francisc i-a întâmpinat pe credincioşi de la fereastra spitalului, în prima apariţie după operaţie

Papa Francisc a oficiat prima slujbă după operaţie. Suveranul Pontif s-a adresat creştinilor de pretutindeni de la balconul de la etajul al 10-lea al spitalului în care este internat.

de Redactia Observator

la 12.07.2021, 10:09

Vezi și

Sute de oameni s-au adunat la spitalul Gemelli din Roma pentru a-l asculta pe viu pe Papa Francisc, în timp ce alte câteva zeci au urmărit slujba pe un ecran imens în Piaţa Sf. Petru din Vatican. A fost prima dată de la alegerea sa ca papă în 2013, cu excepţia perioadelor în care călătorea, când Francisc nu a citit rugăciunea şi mesajul de duminică de la o fereastră a Palatului Apostolic. Medicii susţin că starea Papei în vârstă de 84 de ani este satisfăcătoare după intervenţia chirurgicală la colon.

Papa Francisc a oficiat slujba săptămânală Angelus de la fereastra spitalului, unde a întâmpinat credincioșii în prima sa apariţie publică după operaţia de colon, transmite CNN „Mă bucur că pot să mențin programul obişnuit de duminică, chiar și de aici, din policlinica Gemelli.În aceste zile de spitalizare, am experimentat încă o dată cât de importantă este o bună îngrijire a sănătății, accesibilă tuturor, așa cum este în Italia și în alte țări. Un sistem de îngrijire a sănătății gratuit, care asigură un serviciu bun, accesibil tuturor", a menţionat Papa Francisc.

Papa Francisc a oficiat o serie de rugăciuni pentru locuitorii din Haiti, după asasinarea preşedintelui Moise

Pontiful a mai spus că rugăciunile sale din ultimele zile au fost îndreptate deseori către locuitorii din Haiti, după asasinarea preşedintelui Jovenel Moise şi a rănirii soţiei acestuia, miercurea trecută după ce asasini au intrat în reşedinţa acestora.

În vârstă de 84 de ani, Papa Francisc a fost operat în spitalul Gemelli din Roma, duminica trecută, la câteva ore după ce a oficiat tradiţionala rugăciune Angelus în Piaţa San Petro. Pontiful reia trepat munca, iar medicii spun că rezultatele analizelor sunt satisfăcătoare. Papa ar urma să fie externat din spital, zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc i-a întâmpinat pe credincioşi de la fereastra spitalului, în prima apariţie după operaţie